• Twee ontstress-specialisten Ilonka van Houten-Albrechts en Naomi Albrechts

    Tekst Guus Bauer / FREE Fotografie

Sisters Remedies

Advertorial

ZAANDAM Je zou het niet verwachten in de bedrijfsblokkendoos waar Sisters Remedies is gevestigd, maar het praktijkadres aan de Westzijde 416 op de eerste etage ademt gelijk rust uit. Daar is het mooie uitzicht over de Zaan mede debet aan. En natuurlijk het eerlijk blijde gemoed van de twee ontstress-specialisten Ilonka van Houten – Albrechts en Naomi Albrechts.

Twee zusters die een scala aan remedies in huis hebben om de mens beter in balans te brengen op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Waardoor je letterlijk zielsgelukkig kunt worden. Daar is niets zweverigs aan. De twee therapeuten staan met beide benen stevig op de grond. Ilonka, onder meer holistisch integra therapeut en spiritueel begeleider, met een waslijst aan opleidingen, kwalificaties en lidmaatschappen van brancheorganisaties, praktiseert al sinds 1995.

Allereerst vanuit huis, maar om haar doelen te verwezenlijken was er een grotere ruimte nodig. En er ontbrak nog een puzzelstukje. Naomi was na haar hbo-opleiding pedagogiek terechtgekomen in de hulpverlening, werkte onder meer in een jeugdgevangenis en een gesloten behandelcentrum. Maar dat werd haar op een gegeven moment te veel een papieren tijger. Ze besloot zich verder te ontwikkelen door zich onder meer als Counsellor en als EMDR therapeut te scholen. Tien jaar geleden wisten Ilonka en Naomi het zeker. Ze startten een gezamenlijke praktijk. Het plan voor de verschillende behandelmethoden was eerder duidelijk dan de bedrijfsnaam. Twee zussen die elkaar naadloos aanvullen, een goede feeling met elkaar hebben.

De praktijk bestaat uit twee ruimtes, maar de behandelingen worden gezamenlijk met de klant aangegaan, een verbond van drie om de gezondheid te optimaliseren, om je als mens meer energie, meer zelfvertrouwen te geven. Er wordt op natuurlijke wijze geleerd hoe je oude patronen kunt loslaten, hoe trauma's verwerkt kunnen worden. Het is het versterken van je intuïtieve vermogen. Je ideeën omzetten in daden. Het inzetten van de natuurlijke middelen kan van tijdelijke aard zijn, bijvoorbeeld bij een zwangerschap, na een operatie, een ziekteperiode of een burn-out. Maar evengoed kan het zeer goed helpen om te leren omgaan met angsten en fobieën, om er zelfs vanaf te komen. Ook mensen met allergieën, fysieke klachten, circulatieproblemen, hormonale stoornissen en een verzwakt immuunsysteem kunnen baat hebben bij de unieke aanpak van de zusters, waarbij gelijktijdig geest en lichaam wordt behandelt.

Daarnaast zijn er genoeg mensen die regelmatig voor een onderhoudsbeurt komen, preventieve zorg, zogezegd een apk voor de ziel. Ilonka: 'Wij leren de klant op natuurlijke wijze weer contact te krijgen met het lichaam, de taal van lichaam weer te verstaan. Ontgiften, ontstressen, ontspannen zodat de energie weer gaat stromen en er ruimte in het hoofd komt. En het mooie is dat je als therapeut ook elk jaar weer bijleert, in theorie, maar vooral ook in de praktijk, door het werken met mensen.' Sister Remedies behandelt momenteel mensen van vijf tot tweeëntachtig jaar. Het merendeel meisjes en vrouwen. 'Mannen komen vaak later met hun klachten op de proppen. Zetten wat moeilijker de stap om hulp te zoeken.'

De zusters werken op afspraak. Zes dagen per week, van 10.00 tot 22.00 uur.