• Een nieuw gezicht op station Krommenie-Assendelft.

    Johan Lok

Martin's Broodjes en Boontjes nu Aryan's Bread & Coffee

KROMMENIE/ASSENDELFT Veel bezoekers van de plek waar je op station Krommenie/Assendelft terecht kunt voor een kop koffie hebben het nog niet eens door. Maar Martin's Broodjes en Boontjes heeft daar plaatsgemaakt voor Aryan's Bread & Coffee.

Door Johan Lok

Veel mensen lopen op station Krommenie/Assendelft even binnen bij de koffiezaak aldaar voor een kopje koffie of een broodje. Die zaak heeft sinds kort een andere eigenaar. Martin Kreekel was daar een aantal jaren het vertrouwde gezicht.

Hij is echter gestopt, omdat hij een nieuwe baan heeft bij het Archeon Museumpark in Alphen aan den Rijn, waar hij al diverse malen een Viking-spektakel organiseerde.

Nieuwe eigenaar van de zaak op het station is Abdul Sahvri. Tijdens het inschenken van een kopje koffie aan een klant die zich afvraagt waarom Martin er niet is, legt hij uit dat hij veel zin heeft in deze nieuwe uitdaging.

'Ik kom uit Zaandam en heb vroeger een garage en een sloperij gehad, maar dat is twee jaar geleden gestopt. Op internet zag ik dat er voor deze zaak een nieuwe eigenaar werd gezocht. Dus heb ik contact met Martin opgenomen. En nu sta ik hier dus.'

Sahvri is niet van plan veel te veranderen. 'Het liep prima, dus waarom zou je dat doen. We gaan door op dezelfde manier als Martin dat deed. Behalve dan dat de zaak nu de naam Aryan's Bread & Coffee heeft.'