Laco Techniek winnaar Zaanse Ondernemingsprijs 2017

ZAANSTREEK Er wachtte de bezoekers van de 29e Zaanse Ondernemersdag een mooi programma. Zij konden zij kennismaken met Jan Hamming, de nieuwe burgemeester van Zaanstad en dagvoorzitter Rayen Panday introduceerde de spreker Carlo van de Weijer. Verder vormden de uitreiking van de Ondernemingsprijs, PDZ/Trias Jeugdjuryprijs en Zaanse Startersprijs een zeer wezenlijk onderdeel van deze geslaagde avond. Uiteindelijk betrad Laco Techniek het toneel als winnaar van de Zaanse Ondernemingsprijs 2017.

Disruptieve innovaties zijn vernieuwingen waardoor traditionele markten ontwricht raken en nieuwe ordes ontstaan. Tijdens deze 29e Zaanse Ondernemersdag ging Carlo van de Weijer daar uitgebreid op in. 'Disruptieve innovaties zijn bepalend voor onze toekomst.' Tango en Route Mobiel zijn bekende voorbeelden van disruptieve innovaties, maar er zijn nog talloze andere voorbeelden te noemen. Carlo van de Weijer wordt door zijn dagelijkse werk vanuit vele invalshoeken geconfronteerd met disruptieve innovaties. Daarom kon hij zijn publiek als geen ander op een originele en inspirerende wijze naar de toekomst laten kijken. Daarbij ging hij in op zijn ervaringen om disruptieve innovaties echt in de praktijk te brengen en hoe organisaties zich staande houden in uitdagende tijden.

GENOMINEERDEN Breakdown Sloopsupport, Laco Techniek en Bosman en Bronkhorst waren de genomineerde bedrijven voor de Ondernemingsprijs 2017. Voor de winnaar is het altijd interessant. Want er wacht hem niet alleen eeuwige roem, positieve energie, 1500 Euro aan advies-uren van loyaltysponsor Deloitte, een – niet-afdwingbare – garantie op continuïteit (alle oud-winnaars bestaan nog) en niet te vergeten: een beeld van kunstenaar Jitse Sikkema, ter beschikking gesteld door loyaltysponsor Art Zaanstad.

De prijs werd uitgereikt door Edwin de Nijs als trotse winnaar van de 28e editie met zijn Funderingstechniek De Coogh. Nog altijd is hij blij voor het bedrijf en voor de medewerkers die elke dag door weer en wind prachtig werk doen. 'We waren super verrast dat we de prijs in ontvangst mochten nemen. En inderdaad: wat kregen we veel taart!'

SAAMHORIGHEID De Nijs in zijn speech: 'Na een lang en stormachtig beraad heeft de jury gemeend de prijs toe te kennen aan een onderneming waar daadkracht, service, perfectie en vooral ook eigenzinnigheid de boventoon voeren. 'Natuurlijk wordt er aandachtig geluisterd naar ingenieurs die de klant adviseren, maar diezelfde partijen moeten niet verbaasd opkijken als de vaklui van deze onderneming met een veel betere oplossing komen. Deze onderneming deinst niet terug voor ongewone vragen met krappe termijnen, het lijkt wel of zij dan juist extra getriggerd wordt. De nationale en internationale projecten waaraan wordt gewerkt, zijn indrukwekkend en haar bijdragen zijn essentieel en doordacht. Dat geldt ook voor de manier waarop het bedrijf omgaat met haar personeel: perfectionisten die zich allen thuis voelen in een setting waar saamhorigheid en ontplooiing hand in hand gaan. Dit alles onder de leiding van een directeur die met grote ijver als gelijke door de fabriek gaat en die op zeer inspirerende wijze leiding geeft aan LACO TECHNIEK!'