• Trotse directeur Jemuel Lampe.

    Foto Ton R. Vermij

Koffiebranderij Zuivere Koffie winnaar Startersprijs 2017

ZAANDAM Tijdens de 29ste Zaanse Ondernemersdag vanavond in het Zaantheater, heeft Dennis Straat, wethouder Economische Zaken gemeente Zaanstad, zojuist namens de jury de winnaar van de Zaanse Startersprijs 2017 bekend gemaakt t.w. Koffiebranderij  Zuivere Koffie.

GROEI IN STREEK In totaal heeft de jury veertien aanmeldingen ontvangen. Na een uitgebreide selectieprocedure heeft de jury een shortlist van de genomineerden opgesteld. Aan de hand van de bedrijfsinformatie en gesprekken met de ondernemers is de lijst met genomineerden ontstaan.

'Duidelijk is te merken het aantal nieuwe registraties van ondernemingen in onze regio toeneemt. Onderscheidend door goed in je vak zijn, maar ook maatschappelijk verantwoord en sociaal relevant zijn in jouw business is waar klanten naar kijken. Tijdens de bedrijfsbezoeken dit jaar zijn we in contact gekomen met drie ondernemingen die deze eigenschappen, allen op hun eigen manier, een warm hart toe dragen!' zo valt te lezen in het juryrapport. Daarin meer details. 'Vanzelfsprekend zijn de drie genomineerden financieel gezond en hebben zij stuk voor stuk goed onderbouwde plannen voor de toekomst. Duurzaamheid, innovatief en creativiteit gaan bij de genomineerden hand in hand samen! Bij één onderneming ziet de jury deze combinatie van drie elementen op een bijzondere manier samenkomen. Na afweging van diverse relevante argumenten, is de jury tot haar besluit gekomen om de winnaar aan te wijzen.'

MOTIVATIE JURY De drie genomineerden bedrijven werden via professionele bedrijfsfilmpjes (te bewonderen op: http://www.zaansestartersprijs.nl/genomineerden/ ) voorgesteld aan de bezoekers, na deze presentatie was Dennis Straat die een toelichting gaf op de activiteiten van de bedrijven en de motivatie waarom de jury tot haar keuze is gekomen. Daarna maakte Straat de winnaar bekend en overhandigde hij de prijs Koffiebranderij Zuivere Koffie.

De winnaar van de Zaanse Startersprijs 2017 Jemuel Lampe ontving als eigenaar naast de eeuwige roem, een cheque van € 1.000, een professionele bedrijfsfilm, een gratis advertorial t.w.v. € 1.599 in het zakenmagazine Zaanbusiness en een prachtig kunstvoorwerp als blijvende herinnering aan deze eervolle verkiezing. De overige genomineerden ontvingen ook een professionele bedrijfsfilm.

GEGEVENS WINNAAR Koffiebranderij Zuivere Koffie, directie Jemuel Lampe, Zuideinde 20, 1541 CD Koog aan de Zaan en www.koffiebranderijzuiverekoffie.nl JAARLIJKS FESTIJN De Zaanse Startersprijs is een jaarlijkse verkiezing. Het is een breed gedragen initiatief door het Zaanse bedrijfsleven en de gemeente Zaanstad. De jury bestaat uit: voorzitter Marcel J. Beerse (Partner Baker Tilly Berk NV), Maarten Alleman (about:blank), Jantine Konijn (Zaans Ondernemers Netwerk), Ton R. Vermij (bestuurslid Zaanse Ondernemers Sociëteit De Corner), Marcel Verra (accountmanager EZ gemeente Zaanstad) en Mark Vleeshakker (AVV Zaanstad).