• FREE Fotografie

Kaaikhof Apotheek Flexibel en heel innovatief.

Advertorial

ASSENDELFT Al in 2016, een goed jaar na de opening, ontving apotheek Kaaikhof te Assendelft van het onafhankelijke platform Opiness de award voor de beste apotheek van Noord-Holland, landelijk eindigde deze farmacie bij het klanttevredenheidsonderzoek als tweede op een totaal van maar liefst vijftienhonderd apotheken.

Juist omdat ze voor de cliënten zo veel meer doen dan alleen poeders en pillen verstrekken. Deskundig advies en zorgvuldigheid, met betrekking tot medicijnen, hulp- en zelfzorgmiddelen, staan uiteraard voorop. Het gaat immers om het verbeteren van de gezondheid.

Apotheker Mustafa D. Yildirim (34) is een gedreven man die helemaal past in de jonge wijk. Hij is opgegroeid in Poelenburg en kent de regio goed. Zijn motto: leg je nooit zomaar ergens bij neer, vraag je altijd af of iets anders, of iets beter kan. Hij is geboren aan de zuidkust van Turkije en kwam op zijn zesde met zijn ouders naar Nederland. Toen zijn vader vier jaar later een hartaanval kreeg en dankzij snel handelen er weer bovenop kwam, wist de jonge Mustafa zeker dat hij in de zorg wilde gaan werken. 'Aanvankelijk als ambulancebroeder, omdat ik dacht dat die mijn vader had gered en later als dokter, omdat mijn moeder uitlegde dat de artsen in het ziekenhuis daarvoor hadden gezorgd. Op de middelbare school koos ik daarvoor nadrukkelijk het passende bèta-profiel.'


Alles stond sindsdien in het teken van zijn roeping, maar hij werd helaas uitgeloot. Met net zo veel elan studeerde Mustafa daarna farmaceutische wetenschappen, werkte na afronding vier jaar in Rotterdam om ervaring op te doen. Hij wil graag de man zijn van de oplossing, van de persoonlijke aandacht, is communicatief sterk, is voor iedereen gewoon 'Mustafa'. Juist daarom staat hij vaak achter de balie, komt indien nodig zelfs bij de mensen thuis, is flexibel en daarnaast heel innovatief.

De apotheek gebruikt een speciale App om nog efficiënter en vooral ook klantvriendelijker te kunnen werken. Het maakt het inschrijven eenvoudiger, alsook het bestellen van medicijnen en het beheer van herhaalrecepten voor chronische patiënten. Geen eindeloze wachttijden aan de telefoon met de huisarts of de assistente. De apotheek bestelt het recept bij de huisarts. De volgende dag krijgt de cliënt een sms-bericht om te melden dat de geneesmiddelen klaarliggen.

Binnenkort opent Mustafa een speciale afsprakenbalie, waarbij de cliënt vooraf een kwartier adviestijd kan reserveren. Via de App kunnen ook instructiefilms bekeken worden en veranderingen in de status doorgegeven, bijvoorbeeld wanneer een cliënt zwanger is. Daarnaast bouwt men door het gebruik van de App ook nog eens korting op. De App wordt voortdurend verbeterd om aan de verwachtingen van de cliënten te kunnen voldoen. Mustafa en zijn team overleggen regelmatig met de huisartsen, zien het als hun taak om de kwaliteit van leven van de cliënten te optimaliseren met doelmatig medicijngebruik. Hier ben je een mens en geen nummer. Geen wonder dat veel bewoners uit de omgeving zijn overgestapt en van Kaaikhof hun vaste apotheek hebben gemaakt.