• Wethouder Gerard Ram (r) en Rotary voorzitter Olof Frankfort

    Ed Pielkenrood

Jubileumjaar Rotaryclub De Zaan – Zaandijk van start

ZAANDIJK In het bijzijn van de Zaanse wethouder Economische Zaken, Gerard Ram, startte Rotaryclub De Zaan – Zaandijk afgelopen donderdagavond officieel haar jubileum jaar.

De vijfde en jongste Rotaryclub in Zaanstad bestaat tien jaar en wil dat vieren met een grote actie voor Het Vergeten Kind. Meer dan 100.000 kinderen in Nederland – waaronder ook in Zaanstad – leven in een onveilige thuissituatie. Bij zo'n 55.000 kinderen ging het zo mis dat zij niet meer thuis kunnen wonen. Rotaryclub De Zaan – Zaandijk helpt Stichting Het Vergeten Kind een 'Hotel Heppie' te bouwen waar deze kinderen tijdens vakanties en activiteitenweekends weer even helemaal kind kunnen zijn en leren dat zij er mogen zijn en er toe doen. Dit hotel, het tweede in Nederland, wordt gebouwd in Almere en zal vooral kinderen uit de Metropool Regio Amsterdam – dus ook uit Zaanstad – ontvangen.
Rotaryclub De Zaan – Zaandijk organiseert het Van-Huis-naar-Thuis-Gala donderdagavond 22 november om geld in te zamelen voor de inrichting van het nieuwe Hotel Heppie. Bij de aftrap van het jubileumjaar van de Zaanse Rotaryclub zette wethouder Gerard Ram de website voor dit evenement www.vanhuis-naarthuis.nl online.