• OVO Zaanstad
  • OVO Zaanstad

Gouden Schoolkantine Schaal voor Trias

KROMMENIE Het Trias VMBO in Krommenie heeft dinsdag een Gouden Schoolkantine Schaal 2019 ontvangen. De schaal werd uitgereikt door het Voedingscentrum. De school ontvangt de schaal, omdat gezondere producten
aantrekkelijk en opvallend gepresenteerd zijn. Ten minste tachtig procent van het aanbod in de kantine bestaat uit betere keuzes.
De vmbo-school heeft zich de afgelopen periode ingezet om de kantine gezonder te maken. "In opdracht van het ministerie van VWS heeft het Voedingscentrum de Richtlijnen Gezondere Kantines opgesteld. Als school vinden we gezond leven een belangrijk onderwerp; daarom proberen we deze richtlijnen zo goed mogelijk te hanteren. We mogen er trots op zijn dat dit nu beloond wordt," aldus directeur Karin van Gastel.
"Het huidige aanbod maakt het voor onze leerlingen mogelijk om een gezondere keuze te maken," vervolgt Van Gastel. "Onze schoolkantine biedt groenten en fruit aan en ten minste tachtig procent van ons aanbod bestaat uit betere keuzes."
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel van het project is om te komen tot een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Ook andere Zaanse scholen hebben een onderscheiding ontvangen.