• Carla Pronk: 'Je bent bij Gewoon Lekker nooit een nummer'

    Tekst Guus Bauer / FREE Fotografie

'Gewoon Lekker' groeit gestaag door

Advertorial

STREEK Gewoon Lekker op de Dam 2 te Zaandam is een restaurant annex proeverij waar je zeven dagen in de week terecht kunt voor lunch, lounge en diner. Onbeperkt proeven van kwaliteitsgerechten voor een vast bedrag. Geen formulieren die je moet invullen, geen restricties.

Bij het diner, beginnend om 17.00 uur, kun je bijvoorbeeld tot het sluiten van de keuken om 22.00 van het uitgebreide à la carte menu kiezen. Er komt gewoon een gastheer of -vrouw aan tafel de bestellingen opnemen. Geen buffet met eindeloze wachtrijen.

Bij elke gang kun je ook nog gratis friet, brood met aioli en gemengde salade bestellen. De keuken en de bediening streven ernaar om de gerechten binnen een kwartier op tafel te krijgen. Vaak gaat dat zelfs nog sneller!

Een hele opgave, waarvoor per shift toch al gauw een persoon of twintig in de bediening nodig is. Vooral als men bedenkt dat de tafels soms meermaals bezet worden. Men is voor het herfst- en winterseizoen, wanneer het prachtige aan de sluizen te Zaandam gelegen voormalige neoclassicistische logegebouw uit 1858 letterlijk vrijwel elke dag tot de nok toe gevuld is, dringend op zoek naar gemotiveerd, het liefst ervaren bedieningspersoneel. Ook zoekt men momenteel een bedrijfsleider en twee assistent-bedrijfsleiders, een voor de zaal op de begane grond en een voor de eerste verdieping.

Carla Pronk, manager van de vestigingen Zaandam, Wervershoof en Hoorn: 'Gewoon Lekker is een sterk groeiende onderneming, een fijn bedrijf om te werken ook. Eigenaren Debbie en Peter Spruit hebben inmiddels ruim 170 mensen in dienst. Ze zijn erg begaan met het personeel. Je bent bij Gewoon Lekker nooit een nummer. Ze weten dat je een concept alleen tezamen succesvol kunt maken.'

De keten breidt zich snel uit. In november wordt een nieuwe vestiging geopend in Heerhugowaard, compleet met de mogelijkheid tot overnachten. Het bestaande hotel wordt helemaal verbouwd in Rivièra Maison stijl. Debbie is verantwoordelijk voor de inrichting van alle vestigingen. Uniformiteit aangaande de uitstraling en continuïteit met betrekking tot de kwaliteit van de producten staat bij het echtpaar Spruit voorop.

Tijdens een vakantie in Valkenburg kwamen Debbie en Peter zes jaar geleden in contact met deze luxe-variant van All you can eat. Hun visie was geboren. Groots opgezette zaken op karakteristieke locaties, kwaliteitseten en ruime openingstijden.

Na de eerste zaak in Wervershoof, volgde na een paar jaar een vestiging in hartje Hoorn. Zaandam is inmiddels al weer twee jaar open. In korte tijd hebben de Gewoon Lekker vestigingen een goede naam opgebouwd. De zaken zitten eigenlijk altijd gezellig vol. Met een dergelijke omloopsnelheid is de versheid van de gerechten natuurlijk gegarandeerd.

Zo kun je elke dag, zelfs op zondag, verse cheesecakes krijgen, ook om mee te nemen. Er is een eigen banketbakkersteam in dienst. Van eten en drinken bij Gewoon Lekker voel je je vanzelf gewoon nog een stuk lekkerder. Kom het enthousiaste team versterken!