• n.v.t.

In de Zaanbocht

Advertorial

De Zaanbocht is het bruisende winkelhart van Wormerveer met een keur aan speciaalzaken, gelegen aan het mooiste stukje oever van de Zaan.

IJssalon Hemels op de Zaanweg 109 trekt een winterjasje aan. Natuurlijk kun je ook tijdens de koude maanden terecht voor ambachtelijk gemaakt Italiaans ijs, lekkere (vegan) smoothies met als hoofdbestanddeel natuurlijk fruit en milkshakes gemaakt van het eigen ijs, maar het assortiment wordt aangepast aan het weer. Kaneel en mokka bijvoorbeeld.

Je kunt je tegen de vrieskou wapenen met dagelijks versgemaakte poffertjes en Brusselse wafels, met toppings zoals aardbeien of bananen, eventueel met een bolletje ijs erbij of een drupje van een likeur. En natuurlijk is er ook nog steeds warme thee en biologische koffie van het merk Cook & Boon. En zeker ook de warme chocolademelk van Callebaut.

De door eigenaresse Sandra Bougeonon zelfgemaakte appeltaart is trouwens ook niet te versmaden. Sandra: 'We veranderen de binnenkant met opzetborden, zetten meer tafels neer en kleden het gezellig winters aan.'

Hemels is ook in de winter een gezellige ontmoetingsplek om aan te schuiven. Alles wat er bij deze frisse zaak wordt geserveerd is gemaakt van honderd procent natuurlijke ingrediënten. Een bewuste keus van Sandra. Zij is haar hele leven al geïnteresseerd in goed voedsel, eet liever een eerlijk, misschien wat duurder product.

In haar woonplaats Jisp houdt ze haar eigen kippen, probeert ze zo zelfvoorzienend als mogelijk te zijn. Kwaliteit van eten, en dus van leven, staat bij haar voorop. Honderd procent smaak! Niet voor niets verkoopt ze naast regulier schepijs ook suiker-, lactose- en glutenvrije bolletjes en veganistisch ijs. Van oorsprong is Sandra personeelsadviseur. Bij een reorganisatie werd ze, zoals dat zo mooi heet, overcompleet. Ze was net vijftig geworden en vroeg zich af welke weg ze moest gaan. Eerder had ze naast haar baan met een vriendin al op de Wandelweg het huiskamerrestaurant Lof & Venkel gerund. Toen de vriendin naar Aruba vertrok en de mooie locatie dus niet meer beschikbaar was, hield deze 'nevenactiviteit' op.

Ze had daar veel plezier aan beleefd en wilde dus beslist weer iets met voeding gaan doen. In die tijd, nu ruim drie jaar terug, was er in Wormerveer nog geen ijssalon. Marktonderzoek was niet nodig. Sandra wist wat ze wilde. Geen doorsnee zaak, wel hygiënisch uiteraard maar niet 'clean', een ijswinkel met uitsluitend verse producten, een zaak met humor waar je graag binnenstapt. En dat concept heeft gewerkt! Een bekend bureau uit de buurt zorgde voor de inrichting met een knipoog.

Zo staan prominent op de wand De zeven hemelse beloften afgebeeld. 'Er is een gelikte smaak voor iedereen' en 'Op één bol kun je niet leven' bijvoorbeeld. Hoe waar! Het spreekt bijna voor zich dat ook het personeel van een dergelijke gezellige en vrolijke zaak een goed humeur heeft.

'Ze zijn jong, leuk en verantwoordelijk. Een goed team dat lang bij elkaar blijft. We hebben inmiddels een trouw publiek dat ons tipt en wensen uitspreekt. Natuurlijk spelen we daar meteen op in.'