• Odion

Bijzonder afscheid van Henk Steen bij Odion

ZAANDAM Recent nam Henk Steen (65) op gepaste wijze afscheid van Odion, de gehandicaptenzorgorganisatie waar hij de afgelopen 20 jaar bestuurder was. Familie, cliënten, medewerkers, vrienden en collega's uit het werkveld verzamelden zich in het Zaantheater voor een programma vol muziek en toespraken ter ere van zijn afscheid. Een bijzonder moment volgde toen Henk werd onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau door burgemeester van Castricum Toon Mans.

Het twee uur durende programma was gevuld met trommelmuziek van Odion muziekgroep Van Slag, een theatrale voorstelling van Theatergroep Odion en een lezing door zorgethicus Dr. Alistair Niemeijer. "Wie neemt nu eigenlijk afscheid van wie?", begon Harry Luik, voorzitter van de Raad van Toezicht, zijn toespraak.

Harry dankte Henk voor zijn leiderschap, zijn authenticiteit, zijn geloofwaardigheid en hoe hij Odion heeft gemaakt tot de florerende zorgorganisatie die zij vandaag de dag is. Het officiële programma besloot met een toespraak en de onderscheiding door Toon Mans. Alvorens het lintje op te spelden benadrukte hij wat Henk heeft betekend voor de emancipatie van de gehandicaptenzorg. Na het programma was er voor alle genodigden een informeel samenzijn in de foyer. Al met al een prachtig afscheid, dat weer eens liet zien hoe dicht Henk bij de medewerkers en cliënten staat.
De loopbaan van Henk Steen begon in 1983, toen hij staffunctionaris werd op Zonnehoek, toentertijd het hoofdkantoor en nu een dagactiviteitencentrum van Odion. Henk kan nu gaan genieten van zijn pensioen. 'Odion heeft mij behoorlijk bezig gehouden en dat bedoel ik positief, dus het zal wel even wennen worden,' aldus Henk. Henk blijft betrokken binnen het zorglandschap als bestuurslid van Anna's huis in Zaandam.