• Tekst Guus Bauer / FREE Fotografie

BEKU vijfentwintig jaar

Advertorial

KROMMENIE Begin februari vierde Patrick Beemsterboer met het volledige team met aanhang van woonwinkel BEKU op de Heiligeweg 75 te Krommenie het vijfentwintigjarig bestaan van de zaak. Een voormalige klasgenootje van Patrick heeft een hotel op Texel, en hij haalde samen met zijn vrouw Linda werkelijk alles uit de kast – van kasten op maat weten ze immers alles bij BEKU – om er op het eiland een onvergetelijke tijd van te maken.

Als bedankje ontving het echtpaar van het personeel en van de trouwe klantenschare een boek met foto's en verhalen uit de kwart eeuw geschiedenis. De sympathieke woonprofessionals laten zich ook met betrekking tot hun klanten niet onbetuigd. Een hele week is het feest, is er, net als toen de zaak in 1994 werd geopend maar liefst vijfentwintig korting op de hele voorraad. Een mooie opsteker wanneer u aan een klus of een verbouwing begint. Een goede professionele verf, elektramateriaal, een handig stuk gereedschap voor in huis of in de tuin.

Het is gelijk een mooie kans om even te kijken naar de totaaloplossingen die BEKU biedt met betrekking tot wooninrichting. Vloeren van PVC, laminaat, vinyl of tapijt. Een scala aan mogelijkheden op het gebied van horren, zonneschermen en raamdecoratie. BEKU is een zogenaamde Luxaflex® Inspirationdealer. Een echte shop-in-shop ervaring. Van het eenvoudigste rolgordijn tot aan de meest luxueus uitgevoerde Silhouette® shades, compleet met een SmartCord bediening. Belangrijk is dat je alles kunt zien en voelen. De adviseurs én monteurs van BEKU leveren maatwerk. Op die manier voorkom je nare verrassingen, blijven alleen de aangename over. Je kiest bij BEKU eenvoudigweg voor zekerheid.

Patrick Beemsterboer en zijn vrouw Linda verdienen een enorme pluim voor hun doorzettingsvermogen. Begin jaren tachtig zette vader Beemsterboer en diens buurjongen Kuijl in Heerhugowaard een doe-het-zelfzaak op, binnen vijf jaar werd er een tweede vestiging in Alkmaar geopend. Patrick zat in de jaren negentig nog op school, was bezig met zijn vakdiploma's en kreeg als laatste opdracht om een ondernemersplan te schrijven en daarmee naar een bank te gaan om de haalbaarheid te toetsen. Ook moest er een locatie bij gezocht worden.

In dit geval het huidige pand op de parkeerplaats aan de Heiligeweg 75, waar voorheen een supermarkt en een tweewielercentrum had gezeten. Het plan bleek echter zo levensvatbaar dat vader – die zijn zaken had overgedaan en inmiddels als fijn-timmerman jachten afbouwde – en zoon besloten om het er in het hun onbekende Krommenie op te wagen.

Tijdens de opbouw overleed pa Beemsterboer onverwacht. Patrick, amper achttien jaar oud, zette samen met een oud werknemer van zijn vader en zijn moeder de schouders eronder. BEKU doe het zelf, want dat was waar het destijds mee begon, ontwikkelde zich razendsnel tot de totaalwinkel die het nu is. In 2017 is er nog grondig verbouwd. De helft van de ruimte is voor het doe-het-zelfgedeelte, de andere helft voor de complete woninginrichting. Kennis van de producten en het leveren van maatwerk staat bij BEKU voorop.