• Marieke Kroon

Bekkenbodemspecialiste bij FIT Krommenie

STREEK FIT Krommenie heeft er een extra specialiste bij, Marieke Kroon. Zij heeft na haar opleiding als fysiotherapeut en manueel therapeut drie jaar een opleiding gevolgd voor bekkenfysiotherapie.

Bekkenfysiotherapie is een specialisatie in de fysiotherapie, die voor mannen en vrouwen verlichting geeft bij ongewild urineverlies, winderigheid en niet te onderdrukken aandrang.

Dit soort klachten komen bij vrouwen vaker voor rond zwangerschap en bevalling, bij mannen bij prostaatproblemen. Ook na operaties in de onderbuik kan er sprake zijn van klachten.

De verwijzing wordt gedaan door de huisarts en/of een medisch specialist of op initiatief van een verloskundige.

Volgens Marieke Kroon heeft incontinentie of plasklachten een grote impact op het dagelijks functioneren. "Daar kan wel wat in bereikt worden. Met uitleg, advies en bekkenbodemoefeningen kan de kwaliteit van leven verbeteren. Ik zie dat als een uitdaging " aldus de kersverse Master Of Science in deze specialisatie. "Ik vind het een uitdaging om beperkingen in het dagelijks leven zoveel mogelijk weg te nemen."

Voor een behandelingsplan wordt in een uitgebreid consult gezocht naar de oorzaak van de klachten. Voor meer informatie: www.fitkrommenie.nl of mariekekroon@fitkrommenie.nl, tel. 075-6210702.