• 'Knus, sfeervol en heel gezellig'

Babbels terug op oude locatie

KROMMENIE Vrijdag opende Bar Babbels na de brand van bijna twee weken daarvoor weer zijn deuren. Dat gebeurde echter niet op de oude locatie, maar een stukje verderop in de Noorderhoofdstraat, namelijk op de oude locatie, het voormalige café La Bamba. De aanwezigen voelden zich er gelijk prima thuis.

Door Johan Lok

Z'n ogen glommen van trots. Ad de Lange maakte een rondje langs alle aanwezigen in zijn nieuwe Babbels, dat terug is op de locatie waar het ooit begon. De drankjes waren voor hem, zo maakte hij de barkeeper achter de bar duidelijk. Want het was feest. Bijna twee weken na de brand in zijn Bar Babbels, was er met man en macht gewerkt om het voormalige La Bamba om te toveren in een gezellige, knusse bar.

'Het is precies zo geworden zoals ik het voor ogen had,' vertelt hij. De aanwezigen, die het barre weer hadden getrotseerd om een kijkje te nemen in de nieuwe Babbels waren dat volledig met hem eens. 'Ik heb deze locatie altijd al gezelliger gevonden,' vertelt één van hen. 'Wat mij betreft had Ad nooit hoeven verhuizen. Het is hier gezelliger. In de oude Babbels kwam ik niet zoveel meer. Maar ik denk dat ik hier best wel weer geregeld even zal binnenwippen.'

Eerder had ook Ad zich zelf ook al voorzichtig uitgelaten over definitief blijven op deze plek. 'Iemand had me voorgesteld om de oude Babbels plat te gooien en daar appartementen te laten bouwen. Maar ik weet het nog niet,' vertelde Ad vorige week al. Of deze Babbels dus tijdelijk is of toch het vaste adres voor de komende jaren gaat worden, zal later blijken. Duidelijk is echter wel dat Krommenie er in de nieuwe Babbels een heel gezellige uitgaansgelegenheid bij heeft gekregen.

Ad liet de hapjes nog maar eens langsgaan en regelde als trotse eigenaar van zijn nieuwe zaak hoogstpersoonlijk een mooi flesje wijn. 'Babbels moet een beetje je tweede huis zijn, waar je je op je gemak moet voelen.' En dat lijkt prima te gaan lukken.