• Babbels Live

Babbels Live 2019 op de Forbostrook

ASSENDELFT Het heeft de nodige tijd in beslag genomen alvorens het besluit er definitief was. Eind november ging de kogel door de kerk. Komende zomer heeft Babbels Live voor het eerst plaats op de Forbostrook in Assendelft.

De voormalige thuisbasis van KVV/Sporting Krommenie op het Provily Sportpark aan de Marslaan is niet meer beschikbaar voor het evenement. Op die plek zullen binnen niet al te lange tijd huizen gebouwd gaan worden. De gemeente heeft als passend alternatief nu het stuk grond langs de Forbofabriek toegewezen als evenemententerrein.

Door die late toezegging moest hij helaas diverse grote acts afzeggen omdat hij te laat met uitsluitsel over een locatie moest komen. Rowwen Hèze en Di-Rect wist de festival-organisator wel vast te leggen. Als door de duizenden fans verwacht zal Ad de Lange ook deze editie zorg dragen twee dagen muzikaal feest met veel spektakel.

Op zaterdag 15 juni is het Hollandse dag. Dan zullen verschillende Nederlandstalige acts als de zangers Tino Martin en Yves Berendse en dj Mental Theo het podium bestijgen.

Zondag 16 juni is het de beurt aan de Limburgse band Rowwen Hèze en de Haagse band Di-Rect.

Net als afgelopen jaar hoopt De Lange dat de diverse acts spontaan samen op het podium klimmen. Die traditie is door de zanger Pascal Jacobsen van Bløf in 2018 in gang gezet, toen hij samen met De Dijk zanger Huub van der Lubbe het nummer Onderuit zong. ,,Dat was geweldig'', weet De Lange en ook zijn bezoekers waardeerden dat enorm.

Di-Rect speelt op de zondag aan het eind van de middag. Rowwen Heze staat als afsluiter op het programma. Zo zijn de bezoekers lang op het terrein aanwezig en kunnen volop genieten op dit Zaanse festival.

KAARTEN
De kaarten van Babbels Live zijn twee euro vijftig goedkoper dan vorig jaar en zijn voor wisselende tarieven verkrijgbaar. Hoe eerder mensen erbij zijn, hoe lager de prijzen. Vanaf zondag zijn kaarten te koop aan de bar, donderdag 20 december gaat om 18 uur de digitale ticketservice open.

ZIE OOK DE ADVERTENTIE ELDERS IN DIT BLAD