• De catwalk in beeld

    Josefien Gigengack-Kan
  • Josefien Gigengack-Kan

Koekenbakker Parade Podium

KROMMENIE Het allereerste Koekenbakker Parade Podium in de wereld. Een catwalk van 65 meter waar vanaf Krommenie zich creatief zal presenteren is donderdag 6 juni om 17.00 uur te aanschouwen.

Een gevalletje uit de categorie op het laatste nippertje beseffen Krista van Moosdijk-Peereboom, Christa Polet-Kef en Josefien Gigengack-Kan zich terdege. Zij zijn de drie ondernemers die het initiatief hebben genomen voor dit Koekenbakker Parade Podium. Hun motivatie komt voort uit de dreigende leegstand in 'hun' dorp. 'Dit ten eerste om de leegstand tegen te gaan in het dorp. Na de Blokker, de bank en Ten Wolde zijn er nog meer zaken die uit de winkelstraat vertrekken. We hopen dat we met deze presentatie en feestje onze dorpstraat weer op de kaart te zetten. En inderdaad, we noemde hem al "een feestje" voor het dorp. We timmeren behoorlijk aan de weg de laatste tijd met acties en het opleuken van ons dorp. Vorige week hebben we bloembakken gedoneerd gekregen van het bedrijf Cityflower en wethouder Gerard Slegers heeft de verzorging van de hangingbaskets op zich genomen. Misschien dat hij het parapodium ook wil openen?'

Als de openingshandeling is verricht volgen meer dan zestig(!) Krommeniër modellen die creatief duidelijk maken wat het dorp aan moois te bieden heeft. Van lingerie, via de bakker, de slager, de meubelzaakjes, naar... wat je maar bedenken kan (en niet).
Er is livemuziek, en heel veel lekker eten. Niet alleen koek uit Krommenie, maar ook onder meer de lekkerste Spaanse tapas, saté, Syrische bijzonderheden, dikke patatten.

DE VARIATIE VAN HET DORP

De parade zal drie keer gelopen worden, en dat duurt telkens ongeveer een uur. 'Schuif aan wanneer je wilt' klinkt het uitnodigend. Het voetbal kan de liefhebber volgen op groot scherm van café 't Centrum.'