• Huib Bakker

Kavel 57 in De Melterij

WORMERVEER De Assendelftse band Kavel 57 speelt op zondag 17 maart vanaf 17.00 uur in De Melterij in Wormerveer. 'We spelen Ierse feestfolk,' vertelt zanger, gitarist en mandoline-speler René Lute.

Het optreden op 17 maart is niet zomaar. 'Het is die dag Sint Patricks Day,' legt René uit. 'Dat is de nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en de Canadese provincies Newfoundland en Labrador, waarbij men de beschermheilige Sint-Patricius herdenkt.'

Kavel 57 speelt energieke folk, voor al Iers. 'Zeg maar de Pogues op z'n Assendelfts, Guinness op klompen met af en toe een gevoelige snaar of een eigen nummer,

De groep bestaat naast René uit Ton Zuidervaart (leadzang en bas), Jeroen Heynen (leadzang en gitaar), Hans Thierig (leadzang en banjo), Saskia Lindhout (zang en trekzak), Mary-Luce (zang, djembé en bodhrán) en Jaco Bakker (zang, fiddle en whistles)

Het belooft gezellig te worden in De Melterij op de Wandelweg 76 in Wormerveer. 'Vaak is er gratis soep en broodjes voor de gasten,' aldus René.