• Ron Koffeman

Guyllaume Wibowi lanceert eigen voorstelling

ASSENDELFT Op school kreeg de nu 19-jarige Guyllaume Wibowi van zijn leraren te horen dat hij zich moest focussen op de lessen. De Assendelver dacht daar zelf anders over en dat heeft goed uitgepakt. Binnenkort lanceert hij namelijk zijn eigen theatervoorstelling.

Door Johan Lok

De 19-jarige artistieke duizendpoot Guyllaume Wibowo uit Assendelft heeft al heel wat ervaring met het theater. Zo heeft hij bijvoorbeeld de vooropleiding van de Nationale balletacademie afgerond, is hij derde geworden tijdens het Nederlands kampioenschap goochelen en heeft hij muziek gemaakt voor pretparken, theaterproducties en diverse artiesten. Ook was hij te zien als jurylid tijdens de Zapp Magic Battle.

Sinds kort is hij druk bezig met zijn eigen musical Guy & Yomi en De Magische Riem. Dit doet hij samen met Roland Martis.

'Als kleine jongen kon ik absoluut niet stilzitten. En met leren had ik de nodige moeite,' vertelt Guyllaume. 'De leraren vertelden me dat ik maar beter kon stoppen met alle buitenschoolse dingen die ik deed, zoals dansen en goochelen en dat ik me beter kon focussen op school.

Achteraf bleeken de leraren het dus mis te hebben, want ik had die activiteiten juist nodig. En wat nog mooier was, mijn schoolprestaties gingen op de Nationale Balletacademie met sprongen vooruit.'

De musical bestaat uit dansen, zingen en goochelen. Guyllaume heeft het goochelen niet van de eerste de beste geleerd. Niemand minder dan voormalig wereldkampioen goochelen, de Assendelver Ger Copper leerde hem de kneepjes van dat vak.

De musical, die geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar, gaat over Guy die de hond Yomi leert kennen. Die blijkt te kunnen toveren.

Yomi heeft een magische riem, waarmee hij dingen kan laten zweven, verschijnen en verdwijnen. De twee worden de beste maatjes en beleven samen een magisch avontuur dat nog erg spannend wordt door Harry de Wolf, die de magische riem graag in zijn klauwen wil krijgen.

De première van Guy en Yomi en de Magische Riem vindt plaats op 17 maart om 15.00 uur in De Kunstgreep op de Kerkbuurt 4 in Oostzaan