• PR

Filmprogramma bij De Fabriek

ZAANDAM De komende week heeft filmtheater De Fabriek weer een afwisselend programma. Kijk voor het volledige filmprogramma en reserveringen op www.de-fabriek.nl.

Shadow en Mannenavond De Koning van Pei en zijn volk leven in ballingschap nadat ze zijn verdreven uit de stad Jing. De Koning kan het verlies van de stad moeilijk verkroppen en richt zijn woede op zijn belangrijkste generaal. Hij weet niet dat de generaal in het geheim aan een plan werkt om de stad te heroveren met behulp van een dubbelganger (shadow). De machtsstrijd loopt steeds verder op en eindigt in een bloedstollende climax. Shadow (China/2018) gaat in landelijke première op donderdag 16 mei om 20.15 uur en is verder te zien van 17 t/m 20 mei. Op zaterdag 18 mei om 19.00 uur wordt de film vertoond tijdens Mannenavond met Chinees bier en een snack tegen gereduceerd tarief. Stoere vrouwen zijn uiteraard ook welkom!

The Aftermath Tijdens de strenge winter van 1946 arriveert Rachael in de ruïnes van Hamburg om herenigd te worden met haar man Lewis, een Britse kolonel met de taak om de verwoeste stad te herbouwen. Rachael ontdekt tot haar schrik dat Lewis een onverwacht besluit heeft genomen: ze zullen hun huis delen met de vorige eigenaars, een Duitse weduwnaar en zijn getraumatiseerde dochter. In deze geladen sfeer maken vijandigheid en verdriet de weg vrij voor passie en verraad. The Aftermath (2018) is te zien van 16 t/m 21 mei.

The man who stole Banksy In 2007 schildert Banksy in Bethlehem een soldaat die de papieren van een ezel controleert. Bedoeld als uiting van verwondering, maar door Palestijnen met grote ergernis bekeken. Een taxichauffeur besluit de muurschildering uit te zagen en (4 ton zwaar) op eBay aan te bieden. Wat volgt is een fascinerende tocht langs gerenommeerde musea, kunstverzamelaars over de hele wereld en uiteindelijk een kunstveiling. Kunsthistoricus Jorne Vriens geeft een inleiding en achteraf een nabeschouwing van de film, maar gaat ook dieper in op de vragen die de kunst van Banksy en deze documentaire oproepen. De kunstfilm (Italië/2018) is te zien op vrijdag 17 mei om 19.30 uur.