• Volop drukte tijdens het schoolkorfbal

    ZKV

ZKV schoolkorfbal editie 74

ZAANDAM Korfbalvereniging ZKV Zaandam houdt van 17 tot en met 20 juni haar traditionele schoolkorfbaltoernooi. Dit jaar is dit maar liefst de 74e editie. Gedurende deze vier avonden komen er elf scholen uit de omgeving naar ZKV Zaandam toe om de sportieve strijd aan te gaan om het beste schoolkorfbalteam te worden in hun categorie.


Daar waar 74 jaar geleden begonnen werd met vier categorieën is ZKV Zaandam er drie jaar geleden mee begonnen de groepen 3 en 4 op te splitsen en zo in vijf categorieën te spelen. Dit jaar zullen ook, voor het eerst, de groepen 5 en 6 gesplitst worden. Dit allemaal om het spel zo leuk en eerlijk mogelijk te laten verlopen.
De groepen 3 en 4 spelen het zogeheten 4Korfbal, waarbij twee jongens en twee meisjes in het veld moeten staan. Zij spelen in één vak waarin ze zowel moeten aanvallen als verdedigen. Bij de groepen 5 en hoger wordt er in twee vakken gespeeld, met in totaal 8 spelers, waarbij aanval en verdediging zijn gescheiden maar er op een gezette tijd wordt gewisseld van functie. Zo komen de kinderen met alle aspecten van het korfballen in aanraking: verdedigen, vrijlopen, samenspelen, schieten en (hopelijk) scoren!

Dit jaar doen er 123 teams mee om de titel van beste schoolkorfbalteam in hun categorie te behalen. Vorig jaar gingen de meeste prijzen naar IBS De Horizon maar werd de felbegeerde strafworpenbokaal voor hun neus weggekaapt. Met een deelname van elf scholen is er voldoende concurrentie, het zal dus weer een spannende strijd worden.

ZKV Zaandam bestaat meer dan 100 jaar en is een sociaal bewogen vereniging; naast het korfbal worden vele activiteiten ontplooid, met al meer dan 70 jaar het grootste schoolkorfbaltoernooi ter wereld en het ZKV jeugdkamp als jaarlijkse hoogtepunten. Leden worden al op jonge leeftijd betrokken bij de organisatie van de vereniging en de begeleiding en opleiding van de jeugd. Dankzij de goede jeugdopleiding komt ZKV met verschillende jeugdteams uit op het hoogste landelijk niveau en neemt regelmatig deel aan nationale kampioenschappen. Maar er is ook voldoende aandacht voor feesten, quizzen, kerstgourmet,
speurtochten en klaverjassen.
Op alle vier de toernooiavonden wordt er om 16.45 uur begonnen. Iedereen die niet mee doet is van harte welkom om te komen kijken en kennis te maken met onze bruisende vereniging. Na het schoolkorfbaltoernooi organiseert ZKV Zaandam twee open trainingen op donderdagavond om nader kennis te maken met de korfbalsport. Kinderen die niet mee hebben gedaan aan het toernooi zijn ook van harte welkom op deze trainingsavonden.
Informatie op www.zkvzaandam.nl