• Het Groen Geel 'supertrio' werd onlangs nog in de bloemetjes gezet

    Hans de Wolff

Zaanse korfballers vol Oranje ambitie

WORMER Het trio Kevin Dik, Terrenc Griemink en Carlo de Vries kent elkaar al flink wat jaren. Toch zijn ze pas resp 19, 20 en 19 jaar oud. Waar de eerste twee een louter Groen Geel verleden kennen startte De Vries bij ZKV zijn opmars in korfballand.

Vanaf hun dertiende levensjaar komen zij elkaar al tegen in de diverse selecties. Daar zal voorlopig ook geen verandering in komen. De korfbalbondscoach van Jong Oranje Kees Vlietstra heeft onlangs, samen met zijn assistent coach Ruben Boode, de knoop doorgehakt en beslist wie aankomend jaar in Jong Oranje spelen. In dat gezelschap de drie Groen Geel heren én Sanne Pasma namens KZ/Hiltex. Laatstgenoemde viel zaterdag succesvol in bij haar club en scoorde twee doelpunten.

VOLOP STRIJD Het Zaanse kwartet zal moeten strijden om een plek in de basis met de dames Sanne Alsem, Roos van Groen (Fortuna), Kim Petersen (DOS'46), Lieneke Pries (LDODK), Sanne van der Werff (PKC), Saskia van der Zee DVO) en Brett Zuijdwegt (Deetos). Plus de heren Tim Flokstra (LDODK), Arjen van Houwelingen (PKC), Joren van Nieuwenhuijzen (Fortuna), Koen van Roekel (DVO) en Leander Zwolle DOS'46).

'Dat is een hele belevenis' beseft het trio in Wormer zich als de training onder leiding van trainer Dico Dik op beginnen staat. 'Er zijn twee keer acht spelers voor twee keer vier posities. We zullen dus echt top moeten zijn om die basis te halen.'

De nieuwe selectie van Jong Oranje is binnenkort te bewonderen In het Topsportcentrum Rotterdam als daar van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 december de Korfbal Challenge plaats heeft. Zij spelen die dagen vier wedstrijden tegen Jong België, China, Tjechië en Chinees Taipei. Vooral dat laatste land wordt hoog ingeschat door de Groen Gelers. 'Dit is zo'n toernooi waar je echt naar toe leeft. Het verachtingspatroon is hoog. We moeten scoren. Er zijn positieve ontwikkelingen in m.n. Chinees Taipei dat we daar niet eenvoudig van zullen winnen.'