• www.pixabay.com

Wisselende korfbalresultaten tot besluit

STREEK Het toefje slagroom op de korfbaltaart van 2018? Hoe dan ook kwamen in het laatste speelweekeinde van dit jaar de twee hoogst spelende ploegen in actie. KZ/Thermo4U kreeg in Sassenheim de pin op de neus bij TOP (27-19) waar Groen Geel bij Avanti/Flexcom in Pijnacker een prima 22-29 zege wist te boeken.

Van enig verschil in kwaliteit tussen de Koogers en de regerend landskampioen was aanvankelijk niets te merken. De gasten uit de Zaanstreek grepen in de beginfase hun kansen en wisten op een 2-5 voorsprong te komen. Vanaf dat moment wisten de Sassenheimers dat er iets gebeuren moest. Bij rust was de tussenstand omgebogen tot een 11-9 voorsprong.

Na de pauze rechtten de KZ'ers de rug en kwamen langszij (11-11). Dat bleek slechts van korte duur en liep de favoriet voor het landskampioenschap uit naar een overtuigende/confronterende 27-19 eindstand. De Koogse ploeg staat nu op de zesde positie met '7 uit 7'.

Ondanks een sterk begin aan de wedstrijd met een 4-1 voorsprong lukte het Avanti | Flexcom - dat de vakken had gewisseld - niet om de punten in eigen huis te houden. Na een 11-15 achterstand bij de rust toonden de Pijnackernaren mentale weerbaarheid om terug te komen tot 20-21 ruim tien minuten voor tijd.

Groen Geel liet het niet verder komen om de gelijkmaker te scoren en ging na de 22-24 met een run van vijf doelpunten in de laatste zeven minuten met een 22-29 overwinning van het veld. Trainer Dico Dik zag een goed en volwassen spelend Wormer team. 'De vorm wordt steeds beter. Met namen op fysiek en mentaal vlak zijn we gegroeid. Dit was wat mij betreft het beste Groen Geel dat ik sinds tijden weer heb gezien.'

Zaterdag 12 januari wordt de competitie weer hervat. In het Topsortcentrum De Koog ontvangt KZ/Thermo4U dan DVO/Accountor en treft Groen Geel andermaal Avanti | Flexcom maar nu in eigen hal.