• www.pixabay.com

Wekelijks wandelen in Wormerveer

STREEK Vanaf vrijdag 18 januari 2019 wandelt huisartsenpraktijk Wormerveer en Gezondheidscentrum GezondPlus afwisselend met fysiotherapeut, een diëtiste en een sportbuurtwerker elke vrijdagochtend van 10.30 tot 11.00 uur. 'Voor iedereen die wil wandelen maar het niet alleen doet'.

Verzamelpunt en tevens eindpunt is buurtcentrum De Lorzie. Elke week wordt een route bepaald in de omgeving, afhankelijk van het wandeltempo van deelnemers. Na afloop kunnen de wandelaars samen (en geheel vrijblijvend) een kopje koffie drinken bij De Lorzie. Aanmelding voor het meewandelen is niet nodig.

De wandelbegeleiders zijn afwisselend de huisarts, de praktijkondersteuner, een doktersassistente van de huisartsenpraktijk. Daarnaast wandelt ook een fysiotherapeut mee, of een diëtiste of sportbuurtwerker.

Een gezonde leefstijl maakt ons gezonder: makkelijk gezegd en moeilijk gedaan. Om deze reden, en ook omdat gezamenlijk een activiteit ondernemen leuk en inspirerend is, hebben de bovengenoemde organisaties met elkaar deze wekelijkse wandelgroep opgezet.

Doel van de wandelgroep is om alle inwoners van Wormerveer e.o. - jong of oud en met of zonder een chronische ziekte - te inspireren tot meer bewegen.

Een half uurtje gezond wandelen helpt om je wat fitter te voelen, is goed voor de bloeddruk, goed voor de longen en goed voor de conditie. Daarnaast is het een laagdrempelige manier voor mensen met een fysieke beperking en om nieuwe mensen te ontmoeten.

De organisatoren hopen met de wandelgroep een duwtje te kunnen geven in de sportieve richting "bewegen is een medicijn" en "voorkomen is beter dan genezen".