• Beeld van eerdere ontmoeting tussen VVA en KFC

    Leo Kat

Koppie Bar toernooi: It giet oan

ASSENDELFT Op het complex van v.v.Assendelft zal vrijdag 23 en zondag 25 augustus het traditionele Koppie Bar Toernooi worden gespeeld ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Dit jaar komen er maar liefst zes deelnemende clubs in actie in de strijd om de Koppie Bar Bokaal 2019.

Het programma voor vrijdagavond 24 augustus (aanvang 19.30 uur) brengt meteen al (denkbeeldig) vuurwerk op het veld als de dorpsgenoten Assendelft en SVA tegen elkaar in het strijdperk treden. Een andere kraker die avond is die tussen KFC en Saenden. Vlak echter ook de wedstrijd tussen ADO'20 Zaterdag en Sporting Krommenie niet uit. Na deze wedstrijden staat D.J. Han Holland in de kantine met sfeer én muziek.

Alle deelnemende teams hebben het achterliggende seizoen inmiddels volledig afgesloten. Zij kijken ongetwijfeld met gemengde gevoelens terug, maar nu vol goede moed vooruit. Sporting Krommenie volgde het voorbeeld van Saenden en promoveerde naar de derde klasse. Ook ADO'20 Zaterdag zette zo'n prestatie neer. SVA wist lang mee te doen om de prijzen in de competitie én beker. Voor KFC en Assendelft waren er prima rollen weggelegd in hun competitie in de tweede klasse. De zwartwitten eindigden zelfs in de finale van de nacompetitie waarin het op het terrein van RKVV DEM door wellicht een scheidsrechterlijke dwaling onderuit ging.

Zondag 26 augustus om 13.30 uur worden de finale en overige plaatsingswedstrijden tegelijk gespeeld. In het voorprogramma vanaf 11.00 uur de dames van Assendelft en Saenden. Daarna om 12.30 uur een demonstratiewedstrijd "Walking Football" vv Assendelft en Sporting Krommenie. De scheidsrechters van het Koppie Bar Toernooi zijn bekende verschijningen op dit toernooi t.w. Michel de Waal, Dennis Oldenburg en Rob Gertgens. Na afloop van de finalewedstrijden de prijsuitreiking, gevolgd door een warm- en koud buffet en live muziek met "Acoustic Twins".