• www.pixabay.com

Verlies voor VVA en Sporting

KROMMENIE/ASSENDELFT Niet echt positief voetbalnieuws wat betreft VV Assendelft en Sporting Krommenie. Ze verloren allebei. SVA speelde gelijk tegen de nummer 2.

Spirit 30 was vorige week al in de winning mood. Toen won het immers van koploper De Zouaven. VV Assendelft was dus gewaarschuwd toen het afreisde naar Hoogkarspel. Dat voorkwam echter niet dat er met 2-0 werd verloren. Dat betekende dat Spirit de Assendelvers voorbij ging in de stand. VVA zakte zelfs van de vijfde naar de zevende plaats. De Assendelvers spelen zondag 7 april hun volgende wedstrijd, een thuiswedstrijd tegen SVW 27. Die zou normaal gesproken gewonnen moeten kunnen worden. In februari werd uit met 1-3 van de Heerhugowaarders gewonnen.

SVA had zondag een lastige wedstrijd. Het moest op bezoek bij de nummer 2 in de derde klasse B, Vitesse 22. Dat resulteerde in een 3-3 gelijkspel. De Assendelvers staan daardoor nog altijd op de zevende plaats. SVA speelt donderdag uit tegen Meervogels 31. Ook dat wordt weer een lastige wedstrijd. Thuis werd met 0-1 verloren van de ploeg uit Akersloot.

Na het verlies tegen Saenden, wist Sporting Krommenie dat er gewonnen moest worden tegen Alcmaria Victrix. Helaas zat dat er niet in. De Krommenieërs wisten opnieuw op eigen veld niet te scoren. De Alkmaarders deden dat wel drie keer. Sporting staat nog altijd derde, maar ziet de concurrentie weglopen. Volgende week is Alcmaria Victrix opnieuw de tegenstander, dan uiteraard in Alkmaar. Tijd voor revanche.