• Winnaar editie 2016 KFC

Veldvoetballers in 37e editie Tijsterman zaaltoernooi

STREEK Tradities zijn er om hoog te houden. Daar weet Oostzaner Stef Schoenmaker alles van. Samen met zijn kornuiten organiseert hij al jaren het roemruchte L.Tijsterman Zaalvoetbaltoernooi in de sporthal van Oostzaan. De komende periode is dat niet anders. 'Een stevige evaluatie is wel noodzakelijk' laat hij voor de start al weten.

GATEN VULLEN De animo om deel te nemen lijkt op het gebied van de herenselecties tanende. 'Natuurlijk zijn we blij met de clubs die zich wel hebben ingeschreven. Waar we voorheen makkelijk vier poules konden vullen zijn het er nu nog maar twee. Er klonken zelfs geluiden dat we maar beter een Fifa18 toernooi konden houden. Door die beperkte deelname kwamen we wel met gaten te zitten. We rekenden op het vaste programma en reserveerden daarop de zaal. Dat moest worden aangepast. Positief wel de grotere deelname van B junioren.'

B JUNIOREN Uiteindelijk hebben zich 24 teams uit de Zaanstreek/Oostzaan in geschreven voor. Als vanouds is Leen Tijsterman met zijn bedrijf de hoofdsponsor. De B junioren van Fortuna W, Zaanlandia, Assendelft, KFC, Purmerland en SVA zijn zondag verdeeld over twee poules van start gegaan en spelen zaterdag 23 december hun finales om de Koepel Cup.

SENIOREN Bij de senioren in Poule 1 Assendelft, PSZ, ZCFC, Jisp, Zaanlandia en SVA. Zij spelen zaterdag 23 december vanaf 17.00 uur hun poulewedstrijden. Poule 2, met daarin Knollendam, Zaandijk, Blauw Wit W, KFC en RCZ, komt woensdag 27 december in actie vanaf 19.00 uur. De finale zal worden gespeeld op zaterdag 30 december vanaf 19.00 uur.

DAMES IN ACTIE Een dag daaraan voorafgaand zullen de dames hun beste beentje voor zetten. Deelnemers dan zijn KFC Vr1 en 35+, WSV'30, Blauw Wit W, SVA en Zaandijk.

HEROVERWEGEN Die aangekondigde evaluatie heeft betrekking op de aanloop naar een mogelijke 2018 editie. 'Natuurlijk zijn we jarenlang verwend geweest met een groot deelnemersveld. Wat een prachtige edities hebben we nog op ons netvlies staan. De laatste jaren loopt dat helaas terug. We maken kosten en is het nog zinvol om daar mee door te gaan' zo vraagt Schoenmaker zich hardop af.