• Johan Lok
  • www.pixabay.com

Twee geslaagde broers bij Shisei

KROMMENIE De broers Aiman en Anass Ayad zijn bij karateclub Shisei onlangs geslaagd voor hun respectievelijk 2e en 1e dan karate.

Aiman was twee jaar geleden al de jongste Nederlander met de 1e dan en is nu de jongste Nederlander (van Marokkaanse afkomst) met de 2e dan. 'Dat is natuurlijk een fantastisch resultaat, voor zowel hemzelf als voor de leraren van Karate do Shisei,' vertelt Leon de Klonia van Shisei.
'Anass was behoorlijk zenuwachtig, maar toe hij eenmaal op de mat stond, verdwenen de zenuwen en ging het goed. Bij Aiman ging het beter, maar die heeft al ervaring.

Per begin december is Shisei aangesloten bij de JKA ( Japan Karate Association). 'Onze leden krijgen dan een keuze om examen te doen bij de Karate Bond Nederland en/of bij de JKA,' legt Leon uit.

'Bij de JKA wordt de stijlzuiverheid van het Shotokan karate nog onderwezen en gepromoot. De exameneisen bij JKA zijn daarom ook veel strenger en liggen op een hoger niveau dan bij de KBN. Hogere dan-examen bij JKA wordt afgenomen door de Japanse sensei's, die daarvoor naar Europa komen. Om dichtbij huis te blijven, is het mogelijk examen te doen in België aan het einde van de Internationale Miyazaki stage die meestal in juli plaatsvindt. Bij een goed examen met een positief resultaat word je dan bijgeschreven in het dangraden- register van de honbu dojo in Japan.

De jeugd doet het fantastisch bij Shisei! We hebben inmiddels een aantal jeugdleden met de zwarte band en volgend jaar komen daar nog meer bij. Daarnaast zijn er binnen de club ook nog kyu-graden examens geweest en vrijwel iedereen was geslaagd. Ook heeft het eerste deel van de clubkampioenschappen plaatsgevonden.'

En tot slot is Shahira Amirkhan gelukkig weer terug als leraar. Zij had een time-out door haar drukke studie en stage.

Bij Shisei zijn ze heel blij met de verhuizing dit jaar van de gymzaal aan de Komarowlaan naar de gloednieuwe sportzaal van De Crommenije.

Voor de karateclub is de overstap een goede zaak. 'Die zaal heeft een verharde vloer waardoor de karateka's de technieken en kata's beter kunnen beoefenen. Hierdoor hopen we meer aansluiting te krijgen met de top van Nederland,' vertelde Leon eerder al.

De lessen vinden plaats op woensdag- en vrijdagavond. Bij Shisei is het mogelijk om twee gratis proeflessen te krijgen. Nieuwe leden zijn uiteraard van harte welkom. Voor meer informatie shiseikrommenie.nl of mailen naar: infoShisei@gmail.com