Trainers in het nieuw

Club volop in beweging

ASSENDELFT De outfit voor iedere sporter is meer en meer een belangrijk punt in de beleving van de hobby. Zo ook bij atletiekvereniging Lycurgus waar het trainersgilde zich vanaf nu weer perfect gekleed weet. Met dank aan Frank Ossen en zijn Runnersworld.

Afgelopen week hebben de trainers van de loopgroepen nieuwe kleding uitgereikt gekregen. Hierdoor is de club weer goed herkenbaar als zij de komende tijd de wegen rond Assendelft en Krommenie (on)veilig zullen maken. Daar waar recentelijk een teruggang in het aantal trainers ontstond is dat probleem op adequate wijze opgelost. Er zijn liefst 17 nieuwe trainers aan de slag gegaan.
[ONTWIKKELINGEN] Binnen de club zijn diverse zaken die de aandacht vragen. Na de ingebruikname van het sportpark De Omzoom bleek al snel dat de aanleg van de kunststofbaan niet geheel volgens het boekje was verlopen. Het maakte dat het bestuur veel aandacht moest schenken aan het proces van renovatie. Een bestuur dat eigenlijk al veel hooi op haar vork had liggen. Daar komt nu nog eens bovenop dat penningmeester Nico Vermeulen zijn taak heeft teruggegeven. Nico is penningmeester sinds 30 maart 2005. 'Wij vinden dit jammer, maar Nico gaat ons niet verlaten, maar gaat starten als penningmeester bij de Stichting Atletiek Seandelft (SAS) en zal in deze rol, in nauw contact blijven staan met onze vereniging' aldus voorzitter Armand Ellsworth. 'Een grote vereniging als AV Lycurgus kan niet zonder penningmeester en daarom zijn wij –met enige spoed- op zoek naar een nieuwe penningmeester. Het zou mooi zijn indien hij/zij al kan meelopen met de totstandkoming van de begroting 2018 en het afsluiten van het boekjaar 2017.'
[START TO RUN] Een jaarlijks terugkerend fenomeen is de Start To Run cyclus. Afgelopen zaterdag is de najaarseditie van start gegaan met wederom 60 deelnemers. Yakult Start to Run zoals de volledige naam luidt maakt van hen in zeven weken echte hardlopers. Met deze hardloopcursus van de Atletiekunie leren zij van professionele trainers op een verantwoorde manier hardlopen. De cursus duurt zes weken en in de zevende week zijn de deelnemers klaar voor de Start to Finish loop: ongeveer 25 minuten non-stop hardlopen. 'En het leukste is: je doet het niet alleen!' zo klinkt het gretig als de groep voor het eerst de baan opgaat.