TOP heeft geen kind aan KZ/Hiltex

STREEK In Sassenheim heeft het er voor de Zaankanters geen moment in gezeten met een goed gevoel huiswaarts te kunnen keren. De manier waarop TOP/SolarCompleet tegenstander KZ/Hiltex versloeg was het nieuws van de wedstrijd. Met 31-19 liet de thuisploeg niet alleen een goede vorm zien maar vooral een onverstoorbaarheid die vertrouwen mag geven voor de min of meer al zekere playoffs.

TOP speelde lang een gewonnen wedstrijd, na 15-8 had het al voor de rust de wedstrijd kunnen beslissen maar werd het nog 15-10. Met nog een kwart wedstrijd te gaan was het verschil maximaal: 24-12 maar eigenlijk was de spanning er al af toen League topscoorster Celeste Split vijf minuten na de hervatting de 18-11 scoorde. Wellicht werd voor de toeschouwers toen een saai vervolg verwacht, maar daar was geen sprake van.

TOP speelde namelijk op volle kracht door en eindigde de wedstrijd met het ook al eerder bereikte maximale verschil van twaalf: 31-19. Toch zo makkelijk als het uitslagtechnisch bezien lijkt was de tegenstander niet zo zwak als wellicht zou lijken. Coach Wim Bakker  vond echter dat zijn ploeg 'door de ondergrens was gegaan'. Hoewel het niet al te moeilijk was om zwakke punten aan te wijzen, leken dit harde woorden voor een ploeg waar - ook deze keer aantoonbaar - genoeg talent in zit. In de uitwedstrijd werkte de tactiek uitstekend en had het gelijke spel ook zomaar winst voor KZ geweest kunnen zijn. KZ verloor dan ook niet zozeer door zijn eigen slechte spel maar van een TOP dat lang een bovengemiddeld niveau bereikte.

Met snel combinatiespel kwam de thuisploeg tot veel kansen en maakte op die manier de door KZ gewenste rebound onschadelijk. Pijnlijker kon dit niet geïllustreerd worden dan dat de erkende rebounders van TOP, Daniel Harmzen en Paul Anholts, zelf al tot acht doelpunten kwamen. Voor dat aantal had KZ  alleen al vier of vijf spelers nodig, slechts Stijn van der Vegt sprong er scorend uit met zeven treffers.

Toen kon er ook nog naar de mijlpaal van Mick Snel gekeken worden. Twee doelpunten had Snel nog nodig om door de grens van 1000 te breken. Het lukte hem al was dat wel met twee strafworpen. Van de acht die Snel er deze keer maakte, waren er zeven strafworpen, onder meer veroorzaakt door een steeds beter wordende Sanne Jousma. Maar: strafworpen verzilveren blijft hoe dan ook toch een vak apart, getuige de twee missers van Stef Meijns van tweeënhalve meter op momenten dat KZ nog in de wedstrijd had kunnen blijven.

BRON http://www.kvtop.nl