• www.pixabay.com

SVA wint, Sporting gelijk en VV Assendelft verliest

KROMMENIE/ASSENDELFT SVA wist afgelopen zondag drie punten te behalen. Dat lukte VV Assendelft niet. Zij verloren hun wedstrijd. En Sporting Krommenie speelde gelijk.

VV Assendelft moest op bezoek naar het op de vierde plaats staande ZAP uit Breezand. Het was dus vooraf al duidelijk dat dat een lastige wedstrijd zou kunnen gaan worden. En dat bleek te kloppen. Wisten de Assendelvers eerder thuis nog met 1-1 gelijk te spelen, de uitwedstrijd verloor VVA met 3-1. Ondanks het verlies staan de Assendelvers nog altijd op de zesde plaats. Zondag opnieuw een hele lastige tegenstander, want dan komt namelijk koploper De Zouaven op bezoek. In september verloor VVA nipt met 1-0. Wie weet kunnen ze zondag voor een verrassing zorgen.

SVA deed hele goede zaken in Volendam. Daar werd namelijk het op de vijfde plaats staande RKAV Volendam met 2-3 verslagen. Door dat resultaat stegen de Assendelvers van de zevende naar de vijfde plaats. Zondag komt Hercules Zaandam, dat momenteel achtste staat, op bezoek bij SVA. Uit werd van die ploeg vorig jaar met 3-0 van verloren, dus moeten ditmaal de punten maar in Assendelft blijven.

Sporting Krommenie kreeg zondag WSV'30 uit Wormer op bezoek. De Krommenieërs wisten dat ze winnen moesten, maar dat lukte helaas niet. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Het kampioenschap is daardoor weer een stuk verder weg. Grote concurrenten Saenden en De Rijp maakten op hun beurt namelijk geen fouten en wonnen allebei zelfs met ruime cijfers hun wedstrijd, zodat de Krommenieërs nu derde staan. Daar komt nog eens bij dat ze een wedstrijd meer gespeeld hebben. Volgend weekend wordt het aantal gespeelde wedstrijden gelijkgetrokken. Sporting komt dan dus niet in actie en ziet de concurrentie mogelijk nog verder uitlopen.