• Mareille Wals

Sporting zoekt stoere peuters

KROMMENIE Voetballen is al leuk op jonge leeftijd. Daar wordt bij Sporting Krommenie op ingespeeld. Er wordt peuter- en kleutervoetbal georganiseerd. 'En daar zijn nieuwe stoere peuters en kleuters van harte bij welkom,' aldus Gwendolyn de Koning.

Door Johan Lok

'Ik geniet iedere training weer opnieuw. Werken met de jongste jeugd van Sporting is echt het leukste dat er is. Je lacht wat af.

Als de nieuwe mini's de opdracht balletje hooghouden krijgen, doen ze dat door de bal met hun handen boven hun hoofd te houden,' vertelt Gwendolyn lachend.

'Er zijn ook enthousiaste vaders die meehelpen en als die dan roepen dat ze moeten zakken, gaan de kinderen of door hun knieën of ze roepen verongelijkt dat ze geen zakken hebben.

En die kleintjes zijn echt zo enthousiast, zoals bijvoorbeeld wanneer ze nieuwe voetbalschoenen hebben.'

Gwendolyn de Koning liep al lang met het idee rond om peuters in aanraking te brengen met voetbal.

Met hulp van Carola Nijveld en Dione Heijne is dat idee werkelijkheid geworden bij Sporting Krommenie.

Een jaar geleden is het peutervoetbal officieel van start gegaan.

Wedstrijdjes spelen is er voor de peuters overigens nog niet bij.

'Nee, dat gaat niet,' vertelt Gwendolyn lachend. 'Als ze de bal hebben, willen ze daar van alles mee doen. Maar afspelen aan een ander absoluut niet. En dat is toch wel van belang bij een spelletje voetbal.

Maar als ze enthousiast blijven en doorgaan bij Sporting, komt dat later vanzelf wel. Het balgevoel hebben ze dan in ieder geval al.'

Ouders en kinderen die meer willen weten over peuter- en kleutervoetbal, zijn van harte welkom om een gratis proeftraining mee te maken op woensdagmiddag.

De kleintjes van 2 tot en met 4 jaar trainen van 16.00 tot 16.45 uur en de voetballertjes van 5 tot en met 6 van 16.00 tot 17.00 uur. Dat gebeurt uiteraard op het complex van Sporting op de Marslaan.

Mocht je vragen hebben over zo'n proeftraining kun je mailen naar peutervoetbal@sportingkrommenie.nl