• Johan Lok

Sporting K verliest met 0-0

KROMMENIE Dat voetbal lastig voorspelbaar is, blijkt wel in de vierde klasse D. Daarin had zondag de wedstrijd plaats waar in Krommenie en Assendelft al tijdenlang naar was uitgekeken. De ontmoeting tussen Sporting Krommenie en SVA. Een leuke wedstrijd om naar te kijken werd het helaas niet. Alleen al omdat er gedurende de 2 x 45 minuten voetbal geen enkele keer werd gescoord.

Door Johan Lok

Bij de start van de competitie vroeg De Krommenieër aan zowel Sporting Krommenie als SVA wat de doelstelling was van de beide ploegen dit seizoen. Sporting-voorzitter Jan Kee gaf aan dat een plaats in de middenmoot mooi zou zijn. SVA-praeses Frans Schavemaker liet echter weten dat zij absoluut voor het kampioenschap gaan. Na een vijftal wedstrijden blijkt Kee prima te zitten met zijn voorspelling. Sporting staat op een achtste plek. Slechts één plaatsje daarboven staat SVA, dat inmiddels al zes punten achterstand heeft op lijstaanvoerder RCZ.

En wie dacht dat SVA de ploeg zou zijn die in de wedstrijd tegen Sporting de toon aangaf, kwam bedrogen uit. Bijna alleen maar lange ballen naar voren en slechts een enkel kansje. Het was juist Sporting dat beter speelde. Zij konden dat spel echter niet omzetten in één of meerdere doelpunten. De wedstrijd eindigde zoals hij begonnen was, 0-0. Met die uitslag schoot geen van beide ploegen iets op. Bijzonder was wel dat juist bij de Krommenieërs het gevoel overheerste dat er twee punten verloren waren, terwijl de Assendelvers het punt dat ze hadden verdiend juist koesterden. En dat is best wel opmerkelijk voor een ploeg die voor het kampioenschap gaat.

Sporting kan komende zondag laten zien of de plaats in de middenmoot inderdaad de juiste is of dat er meer in zit. Ze spelen dan uit tegen lijstaanvoerder RCZ. SVA wordt zondag geacht te winnen, wanneer de ploeg thuis de strijd aangaat tegen het bijna onderaan staande Purmerland.

In de voorbeschouwing voor aanvang der competitie werd ook gekeken bij Assendelft. Handhaving in de eerste klasse A was het motto. Zondag werd met 4-2 uit bij AGB verloren en dat betekende dat de Assendelvers samen met Hillegom en Velsen met slechts één punt uit zes wedstrijden onderaan staan. Vlak daarboven staat Zeeburgia en laat dat volgende week nu uitgerekend de tegenstander zijn. Dé kans dus om van dat hatelijke ene punt af te komen.