• De Sporting-selectie maakte onder leiding van Tanno de Graaf Babbels Live onveilig.

    Johan Lok

Selectie Sporting Krommenie viert feest op podium Babbels Live

KROMMENIE Natuurlijk waren de spelers van Sporting Krommenie teleurgesteld dat ze de promotie naar de derde klasse niet op het veld konden vieren, maar op dinsdagochtend te horen kregen via een berichtje van de KNVB. En natuurlijk was het die avond in 't Centrum heel gezellig. Maar er miste toch wat. Dat werd echter op zondag meer dan goed gemaakt toen de spelers en staf direct na het optreden van Di-rect het podium van Babbels Live mochten bestormen en onder leiding van Tanno de Graaf ook niet meer van plan waren dat nog te verlaten.

Door Johan Lok

In de kantine van Sporting Krommenie vertelde Sporting-trainer Jordi ('Met een i want anders wordt m'n moeder boos') van Beek dat hij wel eerder gepromoveerd was met een team. Maar toen hij een paar uur later met z'n mannen door het publiek van Babbels Live richting het immense podium liep, moest hij bekennen dat hij zo'n feest nog niet eerder had meegemaakt.

Toen Sporting vorige week dinsdag contact opnam met Ad de Lange was die gelijk in voor een huldiging van de Sporting-selectie op het podium van het tweedaagse festival. Tussen de optredens van Di-rect en Memphis Maniacs door waren het rond zes uur de rode shirts van de Sporting-spelers die bezit namen van dat podium, toegesproken werden door Ad zelf en vervolgens niet meer weg wilden.

Tanno de Graaf, eerder door de spelers gekozen tot dé man van het seizoen, zocht en vond een microfoon en liet het publiek weten dat het allemaal nooit gelukt zou zijn zonder keeper Martijn Mooij, die vervolgens luidkeels werd toegezongen.

'En nou d'r af mannen,' liet Ad vervolgens lachend weten. 'We moeten door.' En dus ging het feestje door naast het podium. Zelfs toen Rowwen Hèze-zanger Jack Poels om tien over elf als slotnummer Bestel Mar inzette, stond een deel van de voetballers nog altijd feest te vieren en werd keeper Martijn Mooij voor de zoveelste keer op de schouders genomen. Een promotie om nooit te vergeten, vond ook Sporting-voorzitter Jan Kee, die er samen met zijn vrouw Ria helemaal voor teruggekomen was van vakantie.