• Theo van Vlaanderen

Saenden staat bovenaan

WORMERVEER Zal het dan eindelijk gaan gebeuren? De eerste stap richting promotie is door het vlaggenschip van de RKVV Saenden in ieder geval gezet. Door de 3-0 zege op directe concurrent De Rijp mogen de Wormerveerders zich met één punt voorsprong winter- en eerste periodekampioen noemen. Dit heuglijke feit voltrok zich onder de ogen van oud-trainer Raphael Supusepa die voor even terug is uit Beijing.

De eerder afgekeurde wedstrijd kon nu worden ingehaald op het prima ogende terrein van de 'club over het spoor'. Toch sloeg menigeen de schrik om het hart toen Elzo Noya al vlot in de wedstrijd (na zes minuten spelen) met direct rood van het veld moest.

Waar iedereen eigenlijk een zware strijd verwachtte was het team van trainer René Reijinga echter geen moment van slag. Het verschil in kwaliteit werd op prima wijze in de score tot uiting gebracht. Good old Melvin Bruijn wist met een onvervalste hattrick zijn club juichend de kerstdagen in te laten gaan.

Dit mooie resultaat zal ongetwijfeld van invloed zijn op de nieuwjaarswedstrijden en aansluitende receptie zaterdag 5 januari. De serie begint om 13.00 uur met een mixwedstrijd van dames en veteranen. Daarna betreden om 15.00 uur het veld The Old stars met een gastrol voor Raphael Supusepa en Saenden 1 (heren). Aansluitend klinkt vanaf 15.15 uur live muziek verzorgt door DJ Raymond.

De competitie zal op 27 januari worden hervat. Dan komt WSV'30 op bezoek. De eerste wedstrijd tussen beide teams eindigde in een 0-2 winst voor de huidige koploper. Het piepjonge Wormer eerste elftal staat momenteel op de achtste positie. Uit tien wedstrijden werden 13 punten behaald.