• Brian Vriend op weg naar de zege op de 5 kilometer

    Theo van Vlaanderen

Park Nauerna Loop vol potentie

ASSENDELFT Bij atletiekvereniging Lycurgus houden ze van uitdagingen. Dat was al zo aan de Marslaan in Krommenie en is nu op De Omzoom niet anders. Het maakt eigenlijk niet uit op welk gebied én waar. Zondag was er weer zo'n initiatief dat zijn kwaliteit mocht bewijzen. De Park Nauerna Loop over en langs het gebied dat zich ontwikkelt tot een recreatiegebied. De zon was overtuigd van het nut van de loop en was op volle strekte aanwezig.

Een nieuw parcours op en over het Recreatiepark Nauerna. De gebruiker van het terrein Afvalzorg zoekt voor al haar locaties naar een nuttige en veilige maatschappelijke eindbestemming. In drie fases komt er in totaal 60 ha park op Nauerna bedoeld voor extensieve recreatie. De inrichting van de eerste fase van het park van 12 hectare is achter de rug en was voor de bedenkers van loopparcoursen reden daar een loop uit te zetten van 5 en 7,5 kilometer.

Vanwege het gebrek aan parkeergelegenheid in de directe omgeving was aanbevolen vooral met de fiets te komen. Daar werd massaal gehoor aan gegeven en zodoende was de warming up al gedaan voor het parcours bereikt werd.

Beide afstanden werden, bij afwezigheid van een startpistool, tegelijk om half elf weggeklapt. In totaal bijna 60 lopers. De 5 kilometerlopers moesten één ronde over het park afleggen, de 7,5 kilometer loopt twee ronden. Onder deze warme omstandigheden werden de waterposten (aan het einde van de ronde door het park op ca 3 km en op ca 5,5 km voor de 7,5 km lopers) veelvuldig bezocht.

EREPODIUM

De winst op de 5 kilometer werd opgeëist door de Lycurgus 400 m horden specialist Brian Vriend in 22.45 s. Brian had een ruime voorsprong op nummer twee René Roozen uit Velsenbroek (26.59 s). Derde was Maarten Jimmink uit Krommenie in 31.17 s.

Eerste dame op deze afstand was Laura van Wylick uit Amsterdam met een tijd van 27.36 s. De tweede plek was voor Carolien Kruyver uit Krommenie in 29.46 en derde werd Aafke Gaartman uit Uitgeest in 30.30 s.

De 7,5 Km was een prooi voor de snelle Lycurgiaan Frank van der Sluis in 27.22 s. Edwin Aardenburg uit Heemskerk deed er 28.46 s over en Dick Zuman uit Assendelft 29.30 s. Cross specialiste Ilonka Betjes van Lycurgus voelde zich heerlijk op dit zware parkoers. Ilonka finishte in 33.13 s. Clubgenoten Annet Hartnack en Lilian Vermolen volgden in resp. 37.45 en 39.32 s.