• Een trotse Menno Vloon met zijn prijs.

    Menno Vloon. © SCS/Soenar Chamid

Menno Vloon atleet van het jaar

ASSENDELFT De verkiezing van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie om te komen tot de benoeming van de atleten van het jaar bezorgde Lycurgiaan Menno Vloon een opgelucht gevoel. 

Bij de mannen ging het 'goud' naar de Zaanse polsstokhoogspringer  die het Nederlands record dit jaar aanscherpte naar 5.85 meter. Sprinter Liemarvin Bonevacia, die brons pakte op de EK Indoor, en tienkamper Eelco Sintnicolaas redden het niet. Zijn eerste reactie na de bekendmaking was er één vol verrassing. ,,Dit had ik niet verwacht, wel heel erg gehoopt".

Menno Vloon (Zaandam, 11 mei 1994) manifesteerde zich al in zijn juniortijd als een veelzijdig atleet, die aanvankelijk vooral successen behaalde op de meerkamp. Zo werd hij in 2011 zowel indoor op de zevenkamp als outdoor op de tienkamp Nederlands kampioen bij de B-junioren. Twee jaar later was hij bij de A-junioren op de zevenkamp opnieuw de beste van Nederland. Bij die gelegenheid vestigde hij zelfs een nationaal jeugdrecord. Komende week in weekblad De Krommenieër meer nieuws over Menno!

Tijdens dezelfde gelegenheid werd Dafne Schippers (25) op het atletiekgala in Utrecht verkozen tot atlete van het jaar. De wereldkampioene op de 200 meter hield meerkampster Anouk Vetter en middenafstandsloper Sifan Hassan achter zich. Schippers werd op het gala bovendien koninklijk onderscheiden. Ze mag zich vanaf nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.