• Een vreugdevol moment bij LH

Lycurgus-Hygiëa blij met Etro

KROMMENIE Sinds kort wordt een bijzondere activiteit van gymnastiekvereniging Lycurgus-Hygiëa: aangepast gymmen voor kinderen met een beperking - gesponsord door Etro Vastgoedzorg uit Wormer.

Dit initiatief is geboren vanuit een betrokkenheid die het bedrijf aanspreekt en waaraan zij zich graag verbinden. De sponsoring maakt het mogelijk de gymlessen te geven en materiaal te kopen en behoeve van de lessen.

Bij Lycurgus-Hygiëa was dezelfde maatschappelijke betrokkenheid de reden om deze lessen op te zetten. De kinderen vinden het ontzettend leuk om mee te doen. Het kost soms moeite om ze over de drempel te krijgen, maar nu gymmen ze met veel plezier. Voordat de vereniging het idee in daden omzette, is informatie ingewonnen bij het speciaal onderwijs, bij instellingen die zich bezighouden met begeleiding van gehandicapten, bij de gemeente, artsen en specialisten.

Om een programma te kunnen bieden dat geschikt is voor deze groep kinderen en ook om te weten welke begeleiding nodig is. Er wordt gewerkt met twee trainers, van wie een fysiotherapeut is en de andere motorisch remedial teacher. Daarnaast wordt de groep klein gehouden om de kinderen individueel en intensief te kunnen begeleiden. Er kunnen maximaal tien kinderen meedoen. Er zijn er nu zeven die de lessen volgen.

Het sponsorbedrag van Etro zorgt voor verdere continuering van deze lessen. Mara die de bloemen overhandigde zei het heel treffend: "Wij zijn blij dat u dit voor ons wilt doen".

[VERENIGING IN HET KORT] Turnen of gymmen in groepsverband voor elke leeftijd is mogelijk bij de vereniging. Van kleins af aan bij het ouder- kind gym of tot op hoge leeftijd bij de dames en heren trimgroep. Het jongste lid is 2 jaar en de oudste is in de tachtig. Natuurlijk is het echte toestel turnen of rhönrad turnen ook mogelijk. Elke les wordt gegeven door deskundige leiding.

Aanmelden kan bij de ledenadministratie, kijk vrijblijvend of één van de lessen iets is en doe de eerste les gratis mee. Neem dan contact op met de ledenadministratie: ledenadministratie@lh-gymnastiek.nl. Gekozen kan worden uit o.a.: Ouder en kindgym, kleutergym, toestelturnen voor jongens, meisjes, dames en heren, rhönradturnen, dance fit sensation, work-out, keep-fit/dames 40+, dames 50+, ontspanningsgym en aangepast sporten.