• Dennis Gebbink neemt de cheque in ontvangst van Petra Moen van de Lionsclub Zaanstreek.

Lionsclub Zaanstreek golft 8500 euro bijeen voor Only Friends

STREEK De jaarlijks Lions Golfdag heeft ditmaal een recordbedrag van 8500 euro opgebracht. Het geld gaat ieder jaar naar een goed doel, ditmaal was dit Only Friends.

Only Friends maakt het mogelijk dat kinderen met een beperking kunnen sporten. De cheque werd in ontvangst genomen door Dennis Gebbink, initiatiefnemer van sportclub Only Friends en het Friendship Sport Centre.

Dennis Gebbink nam de cheque in ontvangst nadat hij vertelde hoe Only Friends ontstaan is. Hij vertelde de vader te zijn van een zoon met een motorische handicap. Het leven van Dennis – zelf fanatiek voetballer – en zijn vrouw stortte volledig in toen bleek dat zijn zoon Myron, vanwege een tweetal hersenbeschadigingen, motorisch gehandicapt was. Na zich jarenlang groot te houden in de machowereld van voetbal, barstte uiteindelijk de bom waarbij Dennis door een diep dal ging. Daarna ging Dennis denken aan de toekomst en dan vooral de toekomst van Myron.

Myron is net als zijn vader helemaal gek van voetballen en wil ondanks zijn handicap zoveel mogelijk op het veld staan. Bij reguliere voetbalverenigingen bleek Myron niet op zijn plaats te zijn. Dennis ondervond aan den lijve dat er voor deze kinderen geen goede sportmogelijkheden zijn. Reden voor Dennis om zich te richten op dit doel. Inmiddels sporten er 600 kinderen met een beperking bij Only Friends.

Martin Kaaijk, voorzitter van de Lionsclub Zaanstreek is er trots op dat er zoveel geld is opgehaald voor dit goede doel. ,,We organiseren ieder jaar een golftoernooi, het is geweldig om te zien dat de mensen zoveel geven aan een goed doel. We zijn blij dat we de mogelijkheden hebben om dit mooie sportieve doel te ondersteunen."

ALGEMEEN Alle kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een chronische ziekte zijn van harte welkom om bij Only Friends te komen sporten. Voor deze kinderen en jongeren biedt Sportclub Only Friends een gevarieerd aanbod van verschillende sporten. Hierbij denken ze bij Only Friends altijd vanuit de behoeften en belevingswereld van deze groep jonge sporters.