• Sporting Kfrommenie maakt zich op voor het 20-jarig bestaan.

    Johan Lok

Jubileum Sporting wordt gevierd met een feestavond

KROMMENIE Natuurlijk wordt het pas echt groot feest wanneer Sporting Krommenie over vijf jaar een kwart eeuw bestaat. Maar de voetballers willen het 20-jarig bestaan toch niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom wordt er 25 mei feest gevierd in de kantine van de club.

Door Johan Lok

Onder de noemer Sporting Krommenie presenteert zich, vindt er op 25 mei een feestavond plaats waarop ook alle oud-leden en ereleden welkom zijn.

Niet alleen die van Sporting, maar ook de oud- en ereleden van KVV en GVO, de clubs waaruit Sporting Krommenie 20 jaar geleden voortgekomen is. 'Er zijn heel veel oud-leden en ereleden die nooit meer bij de club zijn geweest, en die willen we graag uitnodigen. Niet alleen voor een gezellige avond, maar ook om eens een kijkje op ons complex te komen nemen. We leiden ze rond en laten zien hoe we er nu bij zitten. Ook vertellen we hoe de club er voor staat. Daarom zijn ook alle vrijwilligers van de partij. Want wie kunnen er nu beter vertellen hoe het met en bij Sporting gaat dan zij.'

Er wordt om 17.30 uur gestart met een bijeenkomst voor genodigden. Daar zijn bijvoorbeeld ook de sponsors bij.

Om 19.00 uur is vervolgens iedereen van harte welkom. Er wordt gezorgd voor een buffet. Om de avond extra aantrekkelijk te maken, vindt er om half negen en om 10 uur een tombola/loterij plaats. Daarbij zijn diverse leuke prijzen te winnen.

Er zijn loten van 5 euro, waarmee bijvoorbeeld twee kaarten voor een wedstrijd van Ajax kan worden gewonnen. Of twee VIP kaarten inclusief diner bij FC Volendam. Maar ook een hotelovernachting of een winkelwagen vol boodschappen. Ook zijn er loten van 2 euro en daarmee kan onder meer een BBQ-schotel, een saladebon of cadeaubonnen worden gewonnen.

De loten zijn in het weekend te koop op het complex van Sporting. Maar u kunt ook terecht bij Meta Neeft op de Militaireweg 158 of via de mail, namelijk metaneeft715@gmail.com. Betalen gaat heel eenvoudig via een tikkie.

Sporting Krommenie ontstond op 28 mei 1999 door een fusie van KVV en GVO. In die tijd liepen bij beide voetbalclubs de ledenaantallen terug. 'Er moest dus samengewerkt worden. Daar was heel wat weerstand tegen,' weet voorzitter Jan Kee nog. 'Mensen weigerden met elkaar samen te werken, je moest soms echt op eieren lopen. Dat heeft zeker een jaar of vijf geduurd. Anno nu weten de meeste leden echter niet beter meer. En zo hoort het ook.'

Sporting is in de loop der jaren gegroeid naar zo'n 1000 leden. 'We hebben heel veel jeugd en een flinke meisjesafdeling. En daar heb je dus ook trainingsfaciliteiten voor nodig,' aldus de voorzitter. 'De jeugd is heel belangrijk voor ons. Zo'n beetje de hele selectie, dus het eerste en tweede team, bestaat uit spelers die hier zijn groot geworden. Daar ben ik echt heel trots op.'