• Jeanette na het volbrengen van haar vierde Amsterdam City Swim

    Facebook

Jeanette Ghatas in actie: Zwemmen voor onderzoek KWF

STREEK Het open water zwemmen stond de afgelopen periode bij menigeen op het netvlies. Sharon van Rouwendaal was één van de opvallendste deelnemers aan het Europees kampioenschap zwemmen in Schotland. De Zaanse Esmee Vermeulen volgde haar in de succesreeks. Een heel ander opvallende zwemster is Jeanette Ghatas. Zij komt deze zomer weer in actie door via Open water Zwemmen om geld in te zamelen voor het goede doel.

Zij zwemt daartoe op zondag 19 augustus in Harlingen 2000 meter 'mee' met Maarten van der Weijden tijdens zijn driedaagse zwemtocht langs de Elf Friese steden. Maarten zamelt hiermee geld in voor research projecten naar kanker van het KWF. Zelf zwom Jeanette viermaal eerder de Amsterdam City Swim om de slopende ziekte ALS te bestrijden. Haar streefbedrag nu is 1000 euro, daarvan is pas 250 euro toegezegd, meer is
uiteraard welkom.

In samenwerking met het Voetveer Zaandijk organiseert zij een inzamelingsactie (collecte, zwemt kleine rondjes, armpje drukken, loterij) tijdens de Zaandijker Jaarmarkt op zaterdag 18 augustus.

Op deze drukke dag worden de passagiers van het voetveer en bezoekers van de jaarmarkt bij het ponton van het voetveer om een donatie gevraagd.

Jeanette Ghatas heeft diverse familieleden verloren aan kanker, afgelopen winter nog haar vader, die ook haar zwemtrainer was. Zij zwemt en zet de strijd voort van diverse vrienden, collega's en familieleden die nu hopen op nieuwe of verbeterde behandelingen. Jeanette is ook een actieve zwemster bij ZV de Zaan, en doet deze zomer mee aan open water wedstrijden, zoals de Zeemijl van Bloemendaal.

Zij heeft met een estafetteteam op 14 juli jl. nog de IJsselmeeroversteek gezwommen en is met team Zeeleeuwen in training voor de Kanaal oversteek in juli 2019.


Doneren kan via de site www.11stedenzwemtocht.nl bij deelnemers Jeanette Ghatas en Harlingen kiezen.