• Periodekampioen met ook zicht op algeheel kampioenschap

    Caroline Kramer

Hellas Sport periodekampioen

STREEK Hoewel er sprake was van een inhaalweekend viel er genoeg opwinding waar te nemen in het Zaanse voetbalwereldje. Meest in het oog springend toch het behalen van het periodekampioenschap in de zaterdag derde klasse A door Hellas Sport Zaandam.

Dat resultaat werd bereikt in de inhaalwedstrijd tegen Opperdoes. De tweede periodetitel was de inzet op sportpark Hoornseveld. Winst was daarbij een vereiste. Aan die opdracht werd voldaan (1-0 door een doelpunt van Elias Clement) en kon het feest losbarsten voor het team van trainer Miel Mans.

Met nog drie wedstrijden te gaan zijn er nog diverse kanshebbers op de eindtitel. Sporting Andijk (23-49), OFC (23-49), Hellas Sport (23-48) en HCSC (23-47) hebben stuk voor stuk nog een pittig programma voor de boeg. De Zaandammers spelen 12 mei tegen PSZ, 19 mei op eigen terrein tegen Sporting Andijk en tot slot 26 mei bij Opperdoes.

In de derde klasse B zondag zag koploper Hercules Zaandam zich verrast worden door rode lantaarndrager Hauwert (5-4 nederlaag). Dat maakt de Zaandammers nu de derde ploeg op de ranglijst. De verschillen in de top zijn echter miniem zodat er nog volop kansen zijn voor trainer Emiel van Eijkeren en zijn manschappen. Er dienen nog vier wedstrijden gespeeld te worden.

In de Zaanse vierde klasse D leed Saenden, in verliespunten nog altijd kampioenskandidaat, een gevoelig 4-1 verlies bij Westzaan. De komende wedstrijd brengt Ilpendam als tegenstander binnen de lijnen. Daarvan dient gewonnen te worden. Saenden heeft dan nog drie punten nodig om de tweede periode binnen te kunnen halen. Daartoe is midweeks (donderdag 10 mei) winst tegen RoodWitZaanstad nodig.