Hardlopen in het weekeinde

KROMMENIE De pas opgerichte Loopgroep Zaanstreek start met een nieuwe activiteit. Naast de dinsdagavond en donderdagavond kan er vanaf zaterdag 2 december elke zaterdagochtend worden gelopen. De Loopgroep kent een behoorlijke groei van het aantal leden. Veel mensen die wel lid willen worden vragen of er ook een groep is voor hen die pas zijn begonnen met lopen en of er een mogelijkheid is om op de zaterdagochtend te lopen.

'Wij willen daar graag in voorzien' aldus bestuurslid Rob Velt. De start van dit nieuwe onderdeel is zaterdagochtend 2 december om 09:30 uur met een groep voor zowel beginnende lopers als gevorderde lopers. 'Wij verzamelen ons bij de muziektent in het Agathepark, Parklaan in Krommenie.' De afstanden zijn 3, 6, 9 en 12 km. De tempo’s liggen tussen de 8 en 12 km per uur. De lopers worden begeleid door gediplomeerde hardlooptrainers.

Nog een toelichting van Velt: 'Formeel start onze Loopgroep vanaf 1 januari 2018. De eerste maand kan gratis worden mee gelopen. Daarna, vanaf 1 februari, bedraagt de contributie slechts €10,00 per maand. Wie zin heeft om met ons mee te lopen kan zich aanmelden bij Wibo Koning: info@loopgroepzaanstreek.nl en meer informatie over de Loopgroep is te vinden op de website www.loopgroepzaanstreek.nl.'