Groen Geel blijft op winnende pad

WORMER De eindfase komt dichter en dichter bij. Een plaats in de promotieserie is zo goed als zeker gesteld voor Hoofdklasser Groen Geel. Met het oog op die nacompetitie is het van belang om als eerste te eindigen in de poule. Deetos wordt in Hoofdklasse B gezien als de nummer één en meteen als de grote favoriet richting Korfbal League. Nummer 2 Tempo is wellicht beter te bespelen.

In de week voorafgaand aan het Amsterdamse avontuur keek Groen Geels topschutter Kevin Dik al even vooruit. 'De wedstrijd van zaterdag tegen Rohda is nu in ieder geval het belangrijkste. Zij hebben een goed schietende ploeg. Wij zullen vanaf het begin ons percentage moeten halen, anders wordt het lastig. Als ik een voorspelling moet doen zeg ik dat we met 22-27 gaan winnen.'

In Amsterdam wisten ze nog dat de geelzwarten in Wormer redelijk kansloos verloren. 'Maar dat was in onze slechtere periode. Sindsdien is er veel ten goede veranderd. In onze huidige vorm moeten we in staat zijn om de koploper  een lastig avondje te bezorgen' zo klonk in Mokumse kringen.

En dat lastige avondje is er gekomen. De Wormer favoriet kwam in het veld met de vertrouwde namen t.w. in de verdediging Nanda Conijn, Marieke Duineveld, Carlo de Vries en Martin Coevert. In de aanval Elise Al, Lisanne de Bruin, Kevin Dik en Terrenc Griemink. Regelmatig invaller was routinier Ivan Karsters.

De wedstrijd opende op zijn Amsterdams. Meteen veel druk en dat leidde tot de voorsprong. Groen Geel moest zich even nestelen o leek het, maar de geelzwarten boden daar de ruimte niet voor. Het was de voormalig Groen Geel jeugdspeelsters Silvana van Hulsen die de score opende. Die voorsprong wist Rohda met regelmaat uit te bouwen. De Wormers kwamen twee keer dichterbij (5-4 en 10-8) maar keken bij rust toch tegen een 14-10 achterstand aan.

Het verschil moest derhalve in het tweede bedrijf goed gemaakt worden door de ploeg van trainer Dico Dik. Aanvankelijk wilde dat qua score niet lukken. Op het moment dat er 17-16 op het bord stond voelde de Groen Gelers dat het moment steeds dichterbij kwam. Kevin Dik schoot zijn ploeg voor het eerst op voorsprong (18-19). De Amsterdammers kwamen toch weer even terug (20-19) en cruciaal was het missen van een strafworp door Silvana van Hulsen bij een 20-20 stand. Vanaf dat moment nam Groen Geel het initiatief definitief over en kon de wedstrijd uitspelen richting een nipte 23-24 winst.

Kevin Dik had het in zijn voorbeschouwing bijna goed. Zijn vader Dico zal na afloop ongetwijfeld gesproken hebben over het schotpercentage en gewenst én noodzakelijk aantal te scoren doelpunten. Dat moet nog beter om met een gerust hart richting laatste competitiewedstrijd te gaan. Mede koploper AWDTV is daarin de tegenstander. Zaterdag 3 februari komt het Harderwijkse Unitas/Perspectief naar Wormer. Zij haalden uit 10 wedstrijden tot nu toe 8 punten.

Doelpunten Groen Geel: Nanda Conijn (1), Elise Al (2), Lisanne de Bruijn (2), Carlo de Vries (10), Kevin Dik (7) en Terrenc Griemink (2).