• Uitbundige taferelen bij Fortuna W

    Kees Klinkenberg

Fortuna W pakt eerste titel

STREEK Op verplaatsing in Amsterdam heeft Fortuna Wormerveer zondagmiddag een hele goede stap gezet richting Hoofdklasse. Niet alleen werd de periodetitel veilig gesteld, ook de tegenstander werd op een nagenoeg onoverbrugbare achterstand gezet. Er dienen nu nog drie partijen gespeeld te worden.

Op het met kurk ingestrooide kunstgras werd meteen duidelijk dat de Wormerveerders er zin an hadden. Nick Snelders kreeg uit een pass van Yannick Klopper al snel een scoringskans. Niet veel later nog wat situaties waarin het helemaal niet vreemd zou zijn geweest als er een Wormerveers doelpunt was gevallen. Oud Fortuna, KFC en Assendelft goalie Halil Suzulmus kon de schade nog beperkt houden.

Het duurde nog tot de 32e minuut alvorens er echt gescoord kon worden. Fortuna aanvaller Jessey Kuiper wist een solo tot in de 16 meter van JOS W voort te zetten. Hij werd daarbij onjuist afgestopt. De leidsman kon niet anders dan een strafschop toe te kennen aan de Wormerveerders. Het was vervolgens aan Nick Snelders om de trekker over te halen. Als verwacht voldeed hij perfect aan die opdracht.

Daarmee was JOS echter nog niet verslagen. Een snel genomen vrije trap op zo'n 20 meter van het Fortuna doel maakte dat Nordin Bakker zijn kwaliteiten kon én moest tonen. Dat deed hij voortreffelijk. De plaatsing van een handtekening onder een Volendam contract werket zichtbaar bevrijdend voor de doelman.

Na de pauze was het wachten op het JOS W offensief. De Amsterdammers moesten met het oog op de titelaspiraties hoe dan ook winnen. Er zijn immers al diverse spelers 'gehaald' om straks klaar te zijn voor de Hoofdklasse. Dat offensief bleef eigenlijk achterwege. Mede omdat het bij Fortuna verdedigend deze middag bijzonder sterk stond. Niet voor niets was er donderdagavond tactisch getraind tegen een team dat speelde als JOS W. De Amsterdammers kwamen simpelweg niet tot een eindpass. Het rondspelen rondom de middenlijn speelde de gasten uit Zaanstad helemaal in de kaart. De kansen waren er wel voor de Gladoren. In feite was het wachten op het beslissende doelpunt.

Dat viel in de 80e minuut toen Milan Klopper goed doorzette en zijn pass op de 17 jarige Danyl Plasmeijer perfect afleverde. De piepjonge invaller wist uitermate volwassen de JOS verdediging uit te spelen en zijn afronding was om door een ringetje te halen. De 0-2 zorgde voor een geweldige geluidsexplosie aan Wormerveerse zijde!

De tweede periode werd zodoende een prooi voor de ploeg van trainer Martin de Groot. Er wacht 'de Gladoren' nog een drietal wedstrijden. Omdat het doelsaldo van doorslaggevend belang is heeft Fortuna W een extra aas in handen. Eerst dient men op bezoek te gaan bij AFC'34, vervolgens komt op eerste Pinksterdag JOS Watergraafsmeer naar Wormerveer en is de laatste wedstrijd tegen DEM.

Wie het weet mag het zeggen…..