• De Wormerveerse kampioenen in beeld

    KK Media

Fortuna W naar Hoofdklasse

Kampioenen druppelen binnen

WORMERVEER De publieke belangstelling was enorm, de zon heerlijk, de sfeer ontspannen en de wedstrijd verliep naar wens. Fortuna Wormerveer schotelde het duizendkoppige publiek een wedstrijd voor zoals van tevoren door velen was gedroomd. De overwinning van 5-2 zegt eigenlijk alles! De titel is binnen en nu wacht de Hoofdklasse.

Toch schrok iedereen op hoofdveld van Fortuna behoorlijk. Vlak nadat Jessey Kuiper uitstekend doorging en eindigde bij de JOS goalie was het Reggie Schaap die de 0-1 wist te scoren. Daarna was het Kuiper die de gelijkmaker scoorde en Nick Snelders opende met zijn eigen show. Het belang van deze speler voor dit team is enorm. Ook nu wist hij weer vier goals te scoren. Drie voor de pauze en nog één na de thee.

Voor het behalen van deze titel gebruikte trainer Martin de Groot 27 spelers. Na het laatste fluitsignaal barstte een groot feest los en bleef het ongetwijfeld nog lang onrustig in Wormerveer….

Onderin de eerste klasse A is Assendelft bezig aan een indrukwekkend slot en heeft de rode lantaarn overgedragen aan EDO. In de andere afdelingen blijft de spanning ook ongewijzigd groot. In de tweede klasse A spelen zondag Zaanlandia en HSV tegen elkaar. De Zwartjes hebben tegen hun directe concurrent voldoende aan een punt.

In de Zaanse vierde klasse D is het eveneens zenuwslopend. Daar treffen de nummer twee WSV'30 en koploper SVA elkaar in Wormer. De roodwitten uit Assendelft hebben twee punten voorsprong en kunnen bij een remise feest vieren. Verlies maakt dat heel het de groenzwarte familie in optocht gaat.