• Hans de Wolff

Editie 45 van Zaanse Bokketochie

KOOG AAN DE ZAAN Het roemruchte Zaanse Bokketochie is toe aan editie 45. Zaterdag 13 en zondag 14 oktober zal de happening plaatshebben. Voor de duizenden liefhebbers betekent dat weer 'bokbier proeven'. Daar blijft het niet bij. Ook de sociale contacten zijn van groot van belang.

Ook deze edities valt er weer genoeg te proeven én beleven bij Café Zaanzicht (Oostzijde 209 Zaandam), Eetcafé De Toog (Zuideinde 50 Koog aan de Zaan), Brouwerij Hoop (Lagedijk 69-73 Zaandijk), café brasserie Het Heerenhuis (Zuiderweg 74 Wijdewormer) én nieuwkomer Bruizz (Dam 46 Zaandam). Zij allen hebben weer de heerlijkste bokbieren op de tap staan.

Als vanouds is één van de sterke punten de beschikbaarheid van gratis bussen. 'Wij kunnen niet genoeg aanbevelen daar gebruik van te maken. Per fiets is het Bokketochie natuurlijk ook prima te volbrengen. De deelnemende cafés beschikken over voldoende stalling. Daar staan ook stewards bij die alles in goede banen leiden. De ervaring leert dat de deelnemers altijd zeer gedisciplineerd meewerken.'

Editie 45 kent wederom de bekende stempelkaart. Op die kaart nog oud-deelnemer De Bataaf. Wie na de tocht zo'n volle kaart voorzien van naam en adresgegevens inlevert weet zich verzekert van een zeer toepasselijke verrassing. Deze zal geheel in het teken staan van de afscheidnemende Cees de Kruis. Zijn opvolger binnen het organiserende comité waarin ook Willem Wijker actief is heet Marco Oldenhof.

Hoewel het tijdens het Bokketochie vooral draait om de bokbieren is het voor de deelnemers ook belangrijk om te weten dat alle deelnemende cafés over een aansluiting voor gratis drinkwater beschikken. Tevens zorgen de deelnemende horeca etablissementen voor live muziek en mag een verrassing niet uitgesloten worden.