• ANP Foto Archief

Dorpsderby Assendelft - SVA in ere hersteld

ASSENDELFT Op het complex van v.v. Assendelft zal vrijdag 23 en zondag 25 augustus het traditionele Koppie Bar Toernooi gespeeld ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. De actieve organisatie heeft dit jaar voor het eerst liefst zes deelnemende clubs gecontracteerd.

Na een paar jaar afwezigheid zijn Sporting Krommenie en SVA weer present. Qua niveau ontlopen de teams elkaar weinig: Sporting Krommenie , Saenden en ADO'20 zat. promoveerden allen naar de derde klasse, terwijl SVA bovenin meedraaide in deze klasse en een goed seizoen had. KFC en gastheer v.v. Assendelft speelden een rol van betekenis in de tweede klasse, waarbij het Assendelftse vlaggenschip zelfs de finale van de nacompetitie haalde, een knappe prestatie. Deze zes teams strijden met elkaar om de eer en om de Koppie-Bar bokaal 2019 te winnen.
HET PROGRAMMA op vrijdagavond 24 augustus, alle drie de wedstrijden starten 19.30 uur, de duels Assendelft- SVA, KFC- Saenden, ADO'20 Zaterdag- Sporting Krommenie. Na deze wedstrijden is in de kantine "de Delfthoek" D.J. Han Holland present voor de sfeer én muziek.
Zondag 26 augustus om 13.30 uur worden de finalewedstrijden en verliezersronde tegelijk gespeeld. In het voorprogramma spelen om 11.00 uur de dames van Assendelft en Saenden tegen elkaar. Tevens spelen jeugdteams van v.v.Assendelft een onderlinge oefenwedstrijd om 12.00 uur.
De scheidsrechters van het Koppie Bar Tournooi zijn Michel de Waal , Dennis Oldenburg en Rob Gertgens.