• Trainer Gianluca Sattolo inspireert zijn mannen tot grote daden.

    KK Media

De Ham Heren 1 overtuigend langs OZ&PC

KROMMENIE Het heeft er voor de heren van de Oldenzaalse Zwem- & Polo Club in twee wedstrijden in de waterpolonacompetitie geen moment in gezeten. Hoofdklasser De Ham maakte korte metten met de tegenstander. Vrijdagavond in een kolkende Crommenije werd het al 17-7 winst, vanavond in Oldenzaal werd die lijn doorgezet middels een 13-20 overwinning.

Hoewel de Oldenzalers ongeslagen kampioen wisten te worden in de eerste klas blijkt het verschil met de Hoofdklasse enorm. Bij ZV De Ham ZC wordt de waterpolosport op het hoogste niveau beoefend. De Ham is niet voor niets  één van de grootste waterpoloverenigingen van Nederland en is daarnaast ook de enige vereniging in Noord-Holland waar de heren in de Eredivisie vertegenwoordigd zijn.

In de nacompetitie elimineerde De Ham eerst BZC Brandenburg. Deze ploeg degradeerde naar de eerste klasse. De ploeg uit Bilthoven kwam ook in het tweede duel tegen ZV De Ham tekort. Na de 13-10 nederlaag in het eerste duel verloor aansluitend in eigen huis met 9-13.

De volgende tegenstander boezemde niet veel ontzag in waarschijnlijk. De Ham wist waar het om ging en met de nationale topscoorder Floris van 't veer in de gelederen opende men vol overtuiging de eerste wedstrijd tegen OZ&PC. Vrijdagavond werd een eerste stap gezet richting handhaving in de Eredivisie. In de laatste ronde van de play-outs werd in de eigen bad eersteklasser OZ&PC met 17-7 ruimschoots opzij gezet.

Ondanks de pijntjes aan de zijde van de Noord-Hollanders waren ze heer en meester. Met name in de derde periode ging het hard, met een 7-1 winst voor de thuisploeg. Uiteindelijk eindigde de score op 17-7. Dit geschiedde met de periodestanden: 1-2, 3-3, 4-4, 1-4. De doelpunten aan Ham zijde werden gescoord door Floris van 't Veer 3, Jeremy van der Linde 2, Glenn Reemnet 2, Tom Geestman 2, Stephen Gravestein 2, Sjoerd Beets, Bradley Sap.

Zaterdagmiddag vertrok niet alleen de selectie richting Oldenzaal. Vanaf het Marktplein in Wormerveer volgde ook een bus vol supporters. OZ&PC werkt haar trainingen en wedstrijden af in het Sportcentrum Vondersweijde. De Ham nam in feite bezit van het bad.

In Oldenzaal is het team van De Ham geen moment meer in de problemen gekomen. De 13-20 zege is eenvoudig binnengehaald. Ook komend seizoen speelt men in de Hoofdklasse.