Chris Dekker aan roer bij VV Assendelft

ASSENDELFT De beslissing komt bij de voetballers van de selectie van Assendelft vandaan. Zij gaven aan bij het bestuur niet verder te willen met trainer Mark Kranendonk.

 
De scheiding gaat in per onmiddellijke ingang uit elkaar. Dat noopt het bestuur om Chris Dekker (reeds als technisch adviseur aan de club verbonden en in bezit is van het benodigde diploma) de vacante functie waar te laten nemen. De moeizame start van de zwartwitten, Assendelft verzamelde in de eerste zeven wedstrijden slechts één punt in de eerste klas, speelt volgens voorzitter Jan Schavemaker geen rol bij het ingrijpende besluit. De erfenis van Guillaume Groot blijkt in de praktijk echt de loodzware taak om de succestrainer op te volgen. 

Vijf jaar lang zwaaide de huidige KFC trainer de scepter bij Assendelft en liet in die periode zowel op sportief als persoonlijk vlak een onuitwisbare indruk na. Al na drie maanden blijkt de werkwijze van Kranendonk niet aan te slaan bij het grootste deel van de spelersgroep. ,,Geen kwaad woord over de trainerscapaciteiten van Mark'', benadrukt Schavemaker. ,,Deze beslissing doet pijn."