• KK Media

DE ZAANKANTERLOOP

ZAANDAM Nog net voor de Dam tot Damloop kunnen de atleten hun vorm testen in de Zaankanterloop van AV Zaanland. Zaterdag 14 september zal deze verlopen worden.

Het parcours van zowel de 5 km als de 10 km loopt door het "spitstunneltje" en vervolgens over de Houtveldweg richting busbrug. De 5 km heeft dan een keerpunt en de 10 km loopt vervolgens linksaf het Westerwindpad op en door op de Westzanerdijk, alwaar een keerpunt is en de route hetzelfde retour gaat. De start van de 10 km is om 19:00 uur en de 5 km en 1,5 km jeugdloop starten kort daarna op de baan van Zaanland.

Voor-inschrijven voor de 5 en 10 km is mogelijk tot 14 september 12:00 uur bij Run X, Gedempte Gracht 58, Zaandam. Voor de jeugdloop kan alleen op de dag zelf worden ingeschreven voor € 2,50. Na-inschrijven is mogelijk op de dag zelf in de kantine van AV Zaanland vanaf 17:30 uur. Bij voor-inschrijving zijn de kosten € 5,- en € 6,- voor resp. de 5 en 10 km, bij na-inschrijving is dat resp. € 6,- en € 7,-. Voor alle deelnemers is er na afloop een overheerlijk ijsje.