• Paul Bergkamp (r) ziet vooruitgang bij zijn selectie (Foto Theo van Vlaanderen)

    Kees Klinkenberg

Assendelft groeit naar gewenst niveau

STREEK Als er bij één club sprake is van een tumultueus seizoen is dat Voetbal Verenging Assendelft wel. Na het tijdperk Guillaume Groot meende men in de ‘Zuid’ in Mark Kranendonk de juiste opvolger te hebben gevonden. Al snel bleek dat zijn aanpak niet paste bij de dorpsclub die Assendelft is en blijft.

De start in de competitie zorgde al vlot voor onrustgevoelens in en langs het veld. Mede door langdurige blessure gevallen bleek de selectie smal. De resultaten bleven achter, in de eerste zeven wedstrijden slechts één punt, en de sfeer werd allengs minder. Het noopte het bestuur der zwartwitten onder leiding van preses Jan Schavemaker tot een ingrijpende maatregel. Het contract met de hoofdtrainer werd verbroken. De afhandeling van die zaak loopt nog steeds.

De oplossing bleek dichterbij dan menigeen verwachtte. Chris Dekker (reeds als technisch adviseur aan de club verbonden en in bezit is van het benodigde diploma) werd gevraagd de vacante functie waar te nemen. Tegelijk met de oud-profvoetballer treeft ook Paul Bergkamp toe tot de technische staf.

Wat volgt is een inventarisatie en aanpassing van de trainingsintensiteit. Het aantal blessuregevallen bleek groter dan ooit. Heel voorzichtig is Bergkamp de teugels weer gaan aantrekken en dat vertaalde zich in een beter presterend elftal. De laatste wedstrijd tegen Legmeervolgels werd weliswaar verloren, maar de wijze waarop geeft de Assendelver burger moed.

De komende periode gaat de selectie voor een trainingskamp naar Maastricht en speelt enkele oefenwedstrijden om vervolgens vanaf 28 januari thuis tegen Hoofddorp te beginnen aan een inhaalrace die handhaving als resultaat moet kunnen opleveren.

Voor komend seizoen zijn de zwartwitten zoekend naar een hoofdtrainer. Voormalig GVO speler Bergkamp heeft de club uit de nood willen helpen door een half jaar als interim trainer te opereren.